ילד בן 6 שלא מסוגל לקבל לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 שלא מסוגל לקבל לא
    עינת
    10/09/2015

שלום רב,
    בני בן ה-6 הוא ילד יחיד, בן להורים גרושים המתגורר עימי. היות והינו ילד יחיד זוכה למלוא תשומת הלב. יש לציין כי הינו ילד חכם, דעתן, עקשן ומגיב לכל דבר. שום דבר לא יכול לחלוף מולו מבלי שיגיב. הוא אוהב מאוד שהכל יעשה כרצונו, בעימותים או במחלוקת אפילו עם חברים מתקשה לוותר, אוהב מאוד להתחרות ולנצח. לאחרונה נתקלתי בקושי רב מולו, כאשר מבקשת ממנו לעשות דבר מה והוא אינו מקשיב, כל רגע מבקש עוד זמן ועוד זמן ואינו מבצע את אשר מבקשת מייד ובנוסף כאשר רוצה או מבקש משהו ואני אומרת לו לא, הוא פוצח בבכי ומתחיל לצרוח בקולי קולות זמן ממושך כאשר הוא חוזר על אותה מילה עשרות פעמים בצעקות רמות. בזמן התקף אני מעלה אותו לחדרו מנסה להרגיעו ע"י חיבוק ואמפתיה שמבינה שכועס אך מאידך כאשר קצת נרגע חוזרת ואומרת לו אילו היה מקשיב ומשתף פעולה כל הכעס לא היה קורה. מבקשת עיצה כיצד לנהוג נכון בזמן התקף כעס מצידו, בגין אי היענות לרצונו ומה נכון לעשות או להגיד כדי שזה לא יחזור על עצמו שוב ושוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 שלא מסוגל לקבל לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 שלא מסוגל לקבל לא - תגובה

פז שפירא
    01/10/2015

הי עינת,

התגובה שלך נשמעת לי נכונה - את לא נענית לבקשה שאינך מעוניינת לתת לו, את מגיבה באמפטיה אך גם באסרטיביות.

כיוון שאת אומרת שזה התחיל רק לאחרונה, אני מציעה שתמשיכי באופן עקבי בתגובותייך אלו ואם יעבור זמן וזה לא יעזור, התייעצו שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו