בן 4 שאומר לא ועושה דווקא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4 שאומר לא ועושה דווקא
    תמי
    17/09/2015

שלום,
    בני בן ה-4 (אחרי בת 6) הוא ילד מאוד נבון ומאוד רגיש לאנשים אחרים, שמח ונעים עם לב רחב מאוד. הבעיה היא שכאשר צריך לעשות דברים (לצחצח שיניים/ לנעול נעלים/ לשבת לאכול/ להתרחץ וכו), הוא קודם גל יגיד לא, או ימצא תירוץ שהוא צריך לעשות קודם משהו אחר ורק אחר כך יעשה את מה שהתבקש. זה קורה המון בבקרים ובערבים כאשר יש לו "מטלות".
    ניסינו במשחקים, ניסינו עם תחרויות, ניסינו עם הסברים (צריך לצחצח שינים כי אחרת יבואו קריוס ובקטוס וכן הלאה). שום דבר לא עוזר. על כל דבר שאנחנו מבקשים הוא מתווכח למה הוא לא צריך לעשות או למה עליו לעשות משהו אחר, או בדרך אחרת (דוגמא קטנה: אני: בוא תיכנס לאוטו צריך ליסוע, הוא: לא רוצה, אני רוצה ליסוע אחר כך/ אני רוצה קודם לראות טלביזיה ואז ליסוע וכן הלאה). כמובן שכהוא מתחיל עם זה אני אומרת בצורה אסרטיבית שעכשיו צריך לעשות מה שצריך לעשות וכשיסתימו הדברים שצריך לעשות יוכל לבחור מה לעשות. רק לעיתים רחוקות זה עובד.
    מה עוד אפשר לעשות?? אני כבר עובדת עצות וחסרת סבלנות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 שאומר לא ועושה דווקא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 שאומר לא ועושה דווקא - תגובה

פז שפירא
    01/10/2015

הי תמי,

זה באמת נשמע מאוד מתסכל.
    אני משערת שבנך בדרך זו מנסה להשיג לעצמו תחושה של כוח ושליטה. על כן, אני מציעה לאפשר לו בחירה במקומות בהם ניתן להתפשר עימו אך להתעקש בדברים שחייבים להיעשות.

לגבי הדברים שצריך לעשות, תוכלי להסביר לו בזמן רגוע שהוא פעמים רבות מסרב לעשות דברים שאת מבקשת, כמו לצחצח שיניים ושאת תיעני לבקשותיו רק לאחר שהוא יעשה את מה שאת ביקשת. למשל, אחרי שתבקשי ממנו לצחצח שיניים הוא יגיד לא ואז המתיני וחכי לבקשה שלו. ואז אימרי: "אני אתן לך רק אחרי שתעשה מה שאני ביקשתי".
    אם תבחרי לפעול כך תצטרכי לפנות יותר זמן ולשם כך להקדים את שעת הקימה והשינה.

יש אפשרות נוספת - לתת לו לחוש את התוצאות של דברים שאינו מוכן לעשות. למשל - אם אינו מסכים לנעול נעליים, צאו בשעה הרצוייה מהבית, בין אם נעל אותן או לא ואז ייתכן שירצה לנעול את נעליו כדי לא לצאת יחף. אם אינו מסכים לצחצח שיניים - לאחר מכן לא יוכל לאכול ממתקים ואוכל מתוק על מנת לשמור על שיניו. אם אינו מוכן להיכנס לאוטו - אחד ההורים ישארו איתו בבית והוא לא ילך לאותו המקום.
    כל זה גם דורש מאמץ מצד ההורים אך ייתכן מאוד שזה ישתלם בסוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו