מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תאומיםאמא28/09/2015
היי
יש לי תאומים בני חודשיים וחצי.
רציתי לשאול כמה דברים:
1. הם נמצאים "על הידיים" פרקי זמן סבירים, בעיקר לאוכל, גרעפסים קצת התפנקויות ולעיתים אולי שתי דקות להרדמה כשהם חסרי מנוחה.
מיותר לציין שטיפול בשניים בגיל כזה גורר מטבעו חוסר זמן והם בידיים בעיקר כשצריך ולא כל הזמן כמו נדהוג היום מנשאים וכאלה - לא קורה אצלי..
לאחרונה אני תוהה אם זה בסדר, למשל שהם נרדמים כמעט בלי ידיים, ואם כן רק לשתי דקות ומניחה אותם במיטה. כשיש להם גזים אני מרגיעה עליי אבל גם הרבה פפעמים הם במיטה נרגעים לבד. שוב כי אני עסוקה עם האחר. לפעמים אני רואה אותם מרדימים את עצמם, האחד עם יד מונפת והאחר בוהה במשהו.
לא תכננתי כך אבל כך יצא.
אני מוטרדת שהם כאילו לא מקבלים מספיק ידיים בשביל להזדקק לכך יותר? כאילו שכן אמורים להתרפק יותר ובגלל שהרגלתי אותם כך זה מה שנהיה? זה הגיוני או שזה דווקא חיובי? טכנית עכשיו יש לי יורת זמן מבשבעות הקודמים - השאלה אם להשקיע ביותר ידיים ותלות בי או להיפך?
שנית, הבנתיש המח מתפתח היטב כשיש גירויים רבים. השאלה איזה גירויים אפשר בגיל כזה לתת והאם חשוב לחדA? למשל האוניברסיטה זה משהו שהם מאוד אוהבים אבל חוזר על עצמו, מרגיש לי כמו לשים אותם מול הטלויזיה עם אותו צעצוע מנגן ואותן בובות או שזה בסדר< אשמח להצעות לגבי גירויים חשובים בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
טל עמיעד30/09/2015נשמע שההתפתחות שלהם תקינה. אין זמן רצוי בו הילדים צריכים להיות על הידיים, ואם הדבר נוח לך ולהם טוב שאתם מתואמים בזה, וזה מה שבאמת חשוב, מה גם שהרבה הורים כנראה יקנאו בך על הקלות בה הם מרגיעים את עצמם.
לגבי צעצועים, בגיל חודשיים אוניברסיטה היא בהחלט מספיקה ואין מה לדאוג לגבי ההתפתחות הקוגניטיבית שלהם.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)