בעיה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית
    אורלי
    19/10/2015

שלום,
    בתי בכיתה ג', ילדה מקסימה,חרוצה , עדינה וביישנית.
    אני מרגישה שהביישנות עוצרת אותה מבחינה חברתית.בשעות אחה"צ כאשר היא מזמינה חברה (אני מאפשרת לה הרבה כי אליה כמעט ולא מתקשרים)היא מסתדרת מצויין,משחקת,צוחקת עומדת על שלה אך כאשר היא בביה"ס היא מספרת שאין לה עם מי לשחק.
    היא מפחדת להגיד לחברה אם היא עושה משהו לא בסדר ( דוג', היא קבעה עם חברה לעשות עבודה משותפת וברגע האחרון לפני שהן היו אמורות להתחיל היא הודיעה לי שהיא תעשה את העבודה עם מישהי אחרת מהכיתה . והבת שלי פשוט לא אמרה דבר!)
    שמתי לב שכאשר היא פוגשת חבר/ה מהכיתה במקרה בשעות אחה"צ היא מעדיפה אפילו לא להגיד שלום מתוך בושה.
    אני מאוד רוצה לעזור לה. אשמח לרעיונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית - תגובה

טל עמיעד
    19/10/2015

שלום אורלי,
    כדאי להתחיל בשיחה עם המחנכת, לשמוע ממנה על מצבה החברתי בכיתה, האם יש לה חברות, עם מי היא משחקת בהפסקה, האם היא מפטפטת עם שכנתה לשולחן במהלך השיעור וכו', להתרשם קצת יותר לגבי מה שקורה איתה מבחינה חברתית כשאתם לא רואים אותה ולשמוע מגורם קצת יותר אובייקטיבי.
    במידה והילדה חווה בדידות שווה לחשוב יחד עם הילדה מצד אחד ועם המחנכת מצד שני כיצד ניתן לסייע לה בזה. להזמין יותר חברות הביתה, לעודד אותה להיות יותר אסרטיבית מולכם או מול האחים שלה ולעמוד יותר על שלה, ולעשות תהליך מקביל לזה בבית הספר.
    האם במפגשים עם בני הדודים/ילדים של חברים שלכם היא גם שקטה וביישנית? במידה ולא אז ייתכן ויותר קשה לה להתחבר לבנות בכיתה מכל מיני סיבות, ועל זה כדאי לשוחח עם ביתך. במידה והיא ביישנית בכל סיטואציה חברתית שהיא אתם יכולים לבקש מהמחנכת שיחה עם פסיכולוג/ית בית הספר או לפנות ישירות לפסיכולוג/ית בית הספר דרך השירות הפסיכולוגי של העירייה/מועצה ולהתייעץ איתו ולבקש גם שייפגש עם ביתכם ותחשבו יחד כיצד ניתן לסייע לה עוד.
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו