מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבהאמא19/10/2015
שלום
יש לי תאומים בני 3.5 חודשים. השבועות הראשונים היו מאתגרים מבחינת הטיפול (אני חד הורית). עבדתי על אוטומט, לא ישנתי כמעט.
אני יודעת שהם היו די הרבה על הידיים אבל לא מספיק לדעתי. למשל ילד ממוצע רגילש מאכילים אותו על הידיים ואותם בחלק מהזמן האכלתי בטרמפולניות כי היה צריך בו זמנית, כמעט ולא היה זמן לפינוקים, בין כאבי הגזים להאכלות וכו'. רוב הזמן אני מטפלת בהם לבד לגמרי (80 אחוז מהזמן). מה שקורה זה ש ידיים הם לא מבקשים, נרדמים לבד, מתעוררים משינה ולא קוראים לי או לא מתלוננים, הרבה פעמים אני באמצע משהו עם האחד והאחר בדיוק הונח בטרמפולינה או במזרון פעילות בלי שום צעצוע וכך הם מסוגלים לשבת דקות ארוכות בלי להתלונן.
לאחרונה ראיתי שכשחלק ממכריי מרימים אותם לאורך שעה ומשהו של הביקור הם בוכים כשמניחים אותם, דבר שכמעט ולא קורה אצלי. לצד זה הם חייכנים מאוד, שמחים לראות אותי ונרגשים, אנחנו שרים ומדברים המווווון. אבל הרבה אני שומעת את עצמי אומרת רגע רגע עוד מעט, אני כבר באה. הם קטנים מדי מכדי לדחות את הצרכים שלהם.
בשבועיים האחרונים אני מגבירה מגע ומשתדלת לחבק ולהניח עליי גם כשהם ישנים. לעשות עור לעור. להאכיל תמיד אחד עליי ואחר לידו על המזרן (אבל לפחות אחד עליי), וכו.
ויש שיפור, הם דורשים יותר, רוצים יותר, מתלוננים כשאני מניחה.
היתה פעם שאחד מהם היה אצל בת משפחה ונשארתי עם השני והרגשתי שונה מאד מבחינה רגשית, ממש השתחררתי לתת מעצמי טוטאלית, יכולתי להיות שם בשבילו מכל הבחינות והייתי בשוק מעוצמת התחושה. וני חוששת שכששניהם יחד, מנטלית זה לא קורה. זה משהו ידוע? גם כשאחד ישן והשני ער אני דואגת לשמור על השקט עבור השני, או לתכנן את האכלת הראשון לצד השני במידה ויתעורר, או לדבר בצורה הוגנת... זה כל הזמן חשיבה בשניים ואני חוששת שזה מזיק להתקשרות שלהם אליי ולתחושה שלי שהם לא מקבלים מה שהם צריכים.
אני נשארת איתם בבית בחודשים הקרובים ואני רוצה לעשות מה שאפשר כדי לתקן או לייצר היקשרות בטוחה איתי.
אני חוששת שיצרתי נזק? שהם לא מספיק סומכים עליי לבקש להתפנק או להישען עליי?
בנוסף נוצר הרבה תסכול סביב האוכל בגלל בעיית רפלוקס ופטמות בקבוקים שלא התאימו, והמתנה ארוכה שלהם לאוכל או האכלה שלהם על טרמפולניות כשבקבוק כל רגע נופל . כרגע אני משתדלת מאוד להיות מוכנה לפני הלחץ והבכי ולהאכיל ברוגע ויש שיפור אצל אחד מהם שהפסיק לבכות ולצעוק סביב זה, אבל האחר כן מגיע לבכי לפני אוכל.
אז השאלה האם כל אלה שתיארתי עלולים לייצר נזק, כי מה שמניתי, חום אהבה, אוכל - צרכים בסיסים שלא סיפקתי באופן רציף ומהיר.
וכמה אפשר לתקן את הכל בשבועות הקרובים? קראתי שעד גיל 4 חודשים נוצר הבסיס והאמון בעולם/באנשים דרך האמא. האם זה אומר שמכאן ואילך יהיה קשה לתקן?
אשמח להכוונה פרקטית מה לעשות במישורים האלה כדי לחזק את הקשר בינינו וכדי שארגיש באמת שהם מחוברים וסומכים עליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אמא19/10/2015נכן שיש נסיבות אבל בזמן הקרוב אני אדג לעזרה ואתפנה יותר. השאלה מה ניתן לעשות כדי לתקן. ואיך תהיה לי אינדיקציה שאכן הם חשים ביטחון ולא סתם התרגלו לקבל פחות.. ולכן לא מתלוננים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה - תגובה
טל עמיעד20/10/2015שלום,
ראשית חשוב לי לומר כי הורות, גם הטובה ביותר, מלווה לעיתים קרובות ברגשות אשמה ומחשבות על ההורות, וזה שאת מרגישה ככה זה מאוד טבעי, בטח להורות ראשונה.
לא נגרם נזק לילדים ולא פגעת בהתקשרות שלהם, ההתקשרות נבנית לאורך שנת החיים הראשונה, וגם אחרי זה ניתן להשפיע עליה במידת מה. מה שאת מתארת נשמע כמו ילדים שיש להם מזג נוח, וטוב שכך. מרבית התינוקות שניחנו במזג זה, שלפי הידוע לנו הוא מולד, נרגעים בקלות, חייכנים ולא בוכים, והדבר החשוב ביותר שאני יכול לייעץ הוא לא לחפש את הדרך בה תינוקות אמורים להתנהג כפי שידוע לך או לפי ספרות או סרטים פופולריים אלא לחוש מה נכון ומתאים לתינוקות שלך ואת זה לעשות, ומהתיאור שלך נשמע שבדיוק זה מה שאת עושה.
אין משך זמן בו תינוק אמור להיות על הידיים, כן חשוב לחשוף אותם לגירויים שונים, בין אם זה כשהםם בטרמפולינה או כשהם שוכבים באוניברסיטה או בכל מתקן אחר.
התינוקות שלך לומדים לסמוך עלייך לאורך זמן ולאור זה שאת יודעת להיענות כראוי לצרכיהם, וגם זה כמובן לא במאה אחוז מהזמן (למעשה המקסימום שנמצא שנענים נכון לצרכי התינוק הוא ב-20-30 אחוז מהזמן), כך שתנסי קצת להתשחרר מהלחץ ומהאשמה, נשמע שאת פועלת ומתנהלת מולם היטב, מעניקה להם חום ואהבה וזה מה שחשוב.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, בהחלט עשית לי סדר
אמא21/10/2015:-)
אשמח למיקוד לגבי החודשים הקרובים. אני מתכננת להיות איתם שנה בבית.
אבל - רוב הימים אנחנו לבד, אני והם, אחת ליומיים מגיע מבקר/ת לשעה שעתיים.
אנחנו לא יוצאים הרבה לטייל בגלל קומה גבוהה ללא מעלית.
ובכלל בגלל שהם שניים ואני אחת רמת הגירויים שהם נחשפים אליה לא נרחבת (אין עוד ילדים בבית, רעשים קולות, הבית קטנטן, וכו').
השאלה אם בעצם השהות שלהם שנה זו איתי לא תצמצם את היכולות שלהם ואולי כן כדאי פעוטון? (אין אפשרות לחלק מהשעות כי כלכלית אני יכולה או בבית או משרה מלאה).
אני מתכננת מעבר דירה שיקל את היציאות מהבית וכו אבל זה ייקח כמה חודשים. אלא אם תאמר שזה חיוני ואנסה לזרז זאת.
שנית אנחנו ישנים במיטה זוגית שלושתנו. בכל פעם הם בזוית אחרת ומיקום אחר וגם אני לאחרונה לעיתים איתם לעיתים בספה נפרדת. האם השינה שלא במקום קבוע עם נוף קבוע ואינטימי פחות רצויה מהשינה הקונבנציונאלית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)