בן 3 עם מתן שתן תכוף - בדיקות תקינו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3 עם מתן שתן תכוף - בדיקות תקינו
    מודאגת
    23/10/2015

היי,
    הבן שלי בן 3 ונכנס השנה לגן עירייה.
    החל מלפני שבוע הוא החל במתן שתן תכוף, בשעות הבוקר כל 5-10 דקות לפני היציאה לגן וגם בשעות הגן. בערב זה בדר"כ פוחת.
    היינו בטוחים שמדובר בדלקת בדרכי השתן אבל חזרו תוצאות שהכל תקין. מה שמפנה אותנו למחשבות על מקור פסיכולוגי לבעיה.

הוא ילד שמקבל המון חום ואהבה לצד גבולות. אנחנו מתלבטים איך לנהוג ואיך להנחות את הגננות לנהוג כדי שהתופעה תיעלם. אנחנו חושבים שזה קשור בשני דברים :
    ההתאקלמות בגן - על פניו נראה כי היתה בסדר אבל בגינה אני רואה שהוא חושש קצת מחלק מהילדים וכל הזמן מנסה לחשוב איך להתחבר לילדים הגדולים.
    תקופה לחוצה מאוד שאנחנו ההורים עוברים על רקע מעבר דירה קרוב שככל הנראה משפיע על הילד.

אשמח לעצתכם, איך לנהוג ומה לעשות וכמה זמן אפשר לתת לזה לעבור מעצמו לפני שמחליטים לפנות לטיפול.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 עם מתן שתן תכוף - בדיקות תקינו - תגובה

פז שפירא
    23/10/2015

הי,

ייתכן באמת שמתן השתן התכוף מקורו בלחץ שבנך חווה. כדאי ליזום פגישה עם הגננת ולקבל ממנה תמונה מפורטת לגבי תפקודו של בנך בגן: מבחינה חברתית (עם מי משחק, כיצד מתמודד עם קונפליקטים), מבחינה לימודית (איך מצייר, איך מתמודד עם משימות), מבחינה מוטורית (האם משתמש במתקני החצר, האם יש קושי פיסי כלשהו בו מבחינה הגננת) ומבחינה רגשית (איך מצב רוחו בגן, האם מרבה לבכות או להראות במתח).

בהתאם לכך כדי לחשוב איתה איך להקל עליו בגן.

לגבי הנושא החברתי, אני מציעה לנסות וליזום מפגשים אחר הצהרים עם ילדים שבנך רוצה להתחבר אליהם וכן עם ילדים שהגננת תציע ושנראים לה מתאימים לבנך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו