הצבת גבולות לילדה בת 3 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות לילדה בת 3 וחצי
    רוית
    26/10/2015

שלום
    הילדה שלי בת שלוש וחצי,ילדה מתוקה וטובה אבל לא מקשיבה בכלל,אני ממש מתוסכלת
    לא יודעת מה לעשות,כולם אומרים שיש לה ממש אופי
    אם אנחנו עוצרים ליד הגינה ואני לא אכנס איתה,לא יעזרו שום דיבורים בצורה עדינה או תוקפנית כשאני אומרת לה שאני ממהרת הביתה היא מתעלמת ממה שאני אומרת
    אני ממש מתוסכלת וצועקת עליה,שום דבר לא עוזר,כשאני אומרת לה לא לגעת במשהו היא נוגעת או מכניסה לפה,הכל פשוט דווקא
    אני יודעת שהיא רואה את החולשה שלי ובגלל זה היא מתנהגת ככה אבל כשאני ברחוב במיוחד שום דבר לא עוזר,לבעלי היא גם עושה אבל יש לה יותר משמעת
    מחכה לתשובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות לילדה בת 3 וחצי - תגובה

פז שפירא
    30/10/2015

הי רוית,

באופן עקרוני, ילדים לומדים התנהגות נאותה הרבה יותר ממעשים מאשר מדיבורים או צעקות. לכן, אני מציעה לא לצעוק אלא למצוא דרך הגיונית להגיב, שתעביר את המסר.

לגבי הדוגמאות שנתת - אם היא לא מוכנה לבוא איתך אפשר לדעתי בגילה עדיין להרים אותה וללכת. אם היא נוגעת במשהו בכוונה - אפשר מייד אחר כך ללכת איתה למקום קרוב כדי לשטוף את הידיים.

אלו עצות נקודתיות, אולם ייתכן ויש מקום ללכת להדרכת הורים, על מנת להתחזק ולקבל עוד כלים להעצמת הסמכות ההורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו