גירושים, אבא וגיל 16

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירושים, אבא וגיל 16
    אני
    27/10/2015

שלום רב,
    תודה על הפורום. אנסה לקצר וסליחה מראש אם ארוך.
    אני גרושה מזה כ- 10 שנים יש לי ילדה בת 16.5 חכמה מאד, מתורבתת, דעתנית ועצבנית וילד בן 11 ילד טוב ואדיש מאד. חכם ועושה רק מה שצריך בלי להתאמץ.
    בתחילת הגירושים אביהם לא רצה לשמור איתם על קשר (כדי להעניש אותי על שהתגרשתי) ובכל פעם שהילדים רצו את אבא שלהם פשוט לקחתי אותם והאמנתי שמתוך שלא לשמה בא לשמה ובאמת כך היה. נוצר קשר רציף וקבוע והכל התנהל פחות או יותר בקו אחיד. עוד אציין שהילדה שלי שומרת שבת ואביה לא וכשהיא מגיעה אליו מתוך הבנה מחליטה שאצל אבא לא שומרים שבת כי אבא שלה מסרב בתוקף לכל אמונה באלוהים (הבת לומדת בבית ספר חילוני ואנו מנהלים בית מסורתי פחות או יותר) לאבא יש מלא חברים/ות ויש שתי בנות בנות הילדה שלי שסביב האבא עם האימהות שלהן. אחת פעם קראה לו אבא עד שהילדה שלי הבהירה לה לא לקרוא לו כך. והשניה פשוט סביבו כל הזמן ובכל הזדמנות. לפעמים גם שהוא בא לאסוף את הילדים אחת מהן נמצאת שם. לילדים זה מאד לא נוח ואמרו את זה לאביהם. האבא מתעלם לגמרי מבקשת הילדים באמירה: "שהם לא יקבעו מי יהיו החברים שלו" הילדה הלכה מאביה בכעס ובהחלטה כי הוא אינו אביה וכי הוא בחר לו ילדות אחרות. לאחר יום היא ניסתה לשוחח איתו ולהסביר לו שלפחות בזמן שהם איתו היא לא רוצה את "החברים "האלה שלו איתו. אביה מסרב בכל תוקף ואז השיחה נותקה בכעס רב. יתרה מזאת, בניסיוני לשוחח עם האבא הוא כעס מאד שאני מגבה את הילדה וכי אני אמורה להגיד לה שזה לא בסדר. הבת שלי מדוכאת כרגע. כיצד עלי לנהוג?
    סליחה באמת על האורך ואודה על ייעוץ והכוונה.
    אציין שהבן שלי לא ממש מעניין אותו לפי דבריו. אמר שלא נוח שהן שם אבל אין מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושים, אבא וגיל 16

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים, אבא וגיל 16 - תגובה

פז שפירא
    30/10/2015

הי,

נשמע מצב מורכב מאוד שכדאי לפעול בו בחוכמה ולא תמיד לפי מה שנראה צודק. לדעתי כך נהגת כאשר הבאת בהתחלה את הילדים אל האב ואיפשרת את יצירת הקשר - אומנם היה אפשר לקוות שהאב יעשה את הדבר הנכון, אך כיוון שלא עשה כך את התגמש והבאת אותן אליו. עשית לדעתי מעשה מאוד משמעותי ואיפשרת את הקשר בין הילדים אל אביהן וזה חשוב מאוד.

במקרה עכשיו, באותו האופן, לדעתי כדאי לנסות אל לב הבנות. לומר להן שאביהן אינו מושלם ושאולי זה מכעיס שהוא מחייב אותן להיות בנוכחות החברים והבנות שלהם אולם שהקשר עם האב זה הדבר החשוב ביותר. כדאי לתת להן כלים להתמודד עם המצב הלא פשוט - למשל להתעלם מכך שהבנות קוראות לאביהן אבא ולנסות לראות את הרגעים החיוביים עם האב, גם אם זה בנוכחות החברים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו