מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לגבי פעוטוןאמא05/11/2015
שאלתי אבל כנראה שהתפספס. אשמח לתשובה :-)
אני חד הורית לתאומים בני ארבעה חודשים ומתכוונת להישאר איתם השנה.
אני מתלבטת לגבי דבר אחד - זה רק אני והם ומדי פעם קופץ בן משפחה או חברה, בגלל אילוצים טכניים (קומה גבוהה ללא מעלית, אובך, כובד של עגלה ועוד) - אנחנו לא יוצאים כל יום לטייל ואם יוצאים זה למעט.
הבית קטן כך שאין הרבה מרחב..
אנחנו מקשקשים ושרים ויש להם צעצועים אבל אני מרגישה שמשעמם להם, שהם רוו מהצעצועים, שבעבר היו נרגשים מהם ועכשיו פחות. שהם רוצים יותר תנועה ואנשים.
אני תוהה אם בנסיבות כאלה הגירויים שהם נחשפים אליהם לא דלים מדי, אין עוד אחים בסביבה, או דמויות דומיננטיות רבות.
אז כדאי כן לרשום לפעוטון אפילו לכמה שעות ביום?
יש לי התנגדות לפעוטון כי הם רכים לטעמי, ויש עדיין כאבי שיניים וגזים ואני משתדלת להכיל את זה. מצד שני גם אני לא מצליחה במקרים רבים לתת מענה מהיר לצרכים שלהם ואז מה ההבדל ביני לבין הפעוטון שבו לפחות יש יותר הסחות ופעילויות ואנשים.
אשמח לדיעה מקצועית בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי פעוטון - תגובה
פז שפירא09/11/2015הי,
בגיל של ילדייך הצורך המשמעותי ביותר הוא בקשר חם ומשמעותי עם ההורה. לכן, אם נעים לך איתם בבית נראה שדווקא השהייה איתך תיטיב עימם. כדאי שתשאלי את עצמך איך את מרגישה - האם טוב לך, האם קשה, האם יש לך כוחות להיות איתם עוד בבית מבלי להעזר במסגרת נוספת. במידה ואת מרגישה שאת רוצה ויכולה להמשיך להיות איתם, נסי לגוון את הפעילויות שאת עושה איתם. למשל - לקרוא ספרים, לשמוע מוסיקה ועוד. אולי כדאי להצטרף לפורום של הורים ולשאול על פעילויות שהורים עושים עם ילדיהם בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לגבי קשר משמעותי בין הורה-ילד
אמא15/11/20151.הבנתי שהכי חשוב זה לספק את הצרכים שלהם באופן מיידי ולהיות שם עבורם, אבל במציאות קשה לספק את הצרכים באופן מיידי בייחוד עם תאומים אבל גם בכלל.
איך יודעים שהקצב בסדר? גם לפעמים מה שמבחינתי מיידי עלול להיתפס על ידם כאיטי או מתעלם, אם לא הבנתי מה רוצים או התעכבתי (למשל כשרוצים בקבוק ואני צריכה להכין לשניים לוקח זמן ומבחינתם בוכים - ואני חוששת שהם מפרשים זאת כחוסר התייחסות, כשאני מניחה אותם על הבטן ולא הכי נח להם עלולים לפרש זאת כהתעלמות או כשאני סתם טרודה או עסוקה ומישהו מתלונן ואני אל ניגשת מיד).
ומה לגבי הצורך באנשים נוספים ופעילויות בפורום רחב? שניהם מאוד אוהבים אנשים השאלה אם אני לא אצמצמם אותם לגירויים מינימלים בשנה הזו בבית כשבפעוטון יש גירוייםר בים יותר (אנחנו כל היום שרים וצוחקים ומשחקים באוניברסיטה ומספרים סיפורים, ופה ושם מגיע אורח או יורדים למטה, אבל עדיין הרוב בחדר אחד בסלון ובשכיבה על הבטן או הגב כשבפעוטון יש תנועה ואנשים משתנים וקולות חדשים כ הזמן... אשמח לחוות דעתך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לגבי קשר משמעותי בין הורה-ילד - תגובה
פז שפירא16/11/2015הי,
לגבי סיפוק הצרכים, עשי כמיטב יכולתך וזה יספיק :)
לגבי האינטראקציה עם ילדים ואנשים נוספים, כפי שאמרתי, בגיל הזה זה פחות משמעותי מאשר קשר משמעותי וחם עם הורה מטפל. אך תוכלי במידה וזה חשוב לך להיפגש מידי פעם עם חברות או לצאת לגינה כדי ליצור אפשרות לאינטראקציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)