ילדה אוכלת שיער

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה אוכלת שיער
    יוגב
    23/11/2015

שלום.
    יש לי ילדה בת שנה וארבעה חודשים, והיא אוכלת שיערות שהיא מוצאת בכל מקום מאז שהיא יכלה לעשות זאת (בערך גיל חצי שנה).
    לאחרונה הילדה גילתה כי ראשה הוא מקור בלתי נדלה לשיערות, והיא תולשת אותן ממנו.
    כמובן שאנחנו מוציאים לה את השיערות מהפה ברגע שאנחנו שמים לב. אבל אם אנחנו לא שמים לב - היא לפעמים מוציאה אותן בעצמה ולפעמים בולעת (כבר מצאתי לה הרבה פעמים שיערות בחיתול שיצאו מהצד השני).
    יש לציין כי לא מדובר רק בשיער אדם, אלא היא אוהבת ללעוס גם שיערות של בובה, סיבים של בדים או של החיתול וכו׳.
    מדובר בילדה שלא חסר לה תשומת לב בכלל ולא גירויים משום סוג.

אנחנו נורא מודאגים מהעניין, מתוסכלים ומחפשים איך לעזור לה להפסיק עם זה בכל דרך.

אודה מאוד לעזרתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אוכלת שיער

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה אוכלת שיער - תגובה

טל עמיעד
    23/11/2015

שלום יוגב,
    כצעד ראשון אני ממליץ לפנות בדחיפות לרופא הילדים לבירור האם ישנם חוסרים תזונתיים בבדיקות הדם שלה ולהתייעץ איתו כיצד ניתן לשלול חסימה כלשהי במערכת העיכול.
    במידה וכל הבדיקות תקינות והכל בסדר יש לפנות למרפאה בעיסוק המתמחה בויסות חושי/טקטילי, התופעה שאתם מתארים מוכרת אצל ילדים גדולים יותר ואנשים מבוגרים ונקראת טריכוטילומאניה ובדרך כלל מעידה על מצוקה רגשית קשה ועמוקה.
    במידה והבירורים הפיזיולוגיים לא מעלים ממצא אני ממליץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג ילדים לבירור מעמיק יותר של ההתנהגות וכיצד ניתן להתמודד איתה.
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו