מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצבנית כשחוזרת מאבאשירה08/12/2015
בתי בת 3 גדלה במסגרת של הורות משותפת.
נכון לעכשיו, ישנה אצל אבא כל שני +רביעי פעם בשבועיים וכל סופשבוע שני.
היחסים ביננו ההורים קרירים יחסית.. אך מעולם לא נאמרו מילים רעות על אבא ..
.
כל חזרה מאבא כשאוספת אותה במוצ"ש, הילדה אגרסיבית, עצבנית, נוטה לבכי.
כשחוזרת ממנו באמצע שבוע ואני אוספת מהגן ושואלת: איך היה אצל אבא? מה עשיתם?, היכן הייתם ? וכו, היא אינה משתפת, פשוט לא מספרת כלום, או שאומרת שהיא עסוקה, בטלויזה, משחק, אוכל, שירה וכו, או שפשוט מתעלמת משאלותיי.
התנהגותה שונה מאוד אצל כל אחד משנינו.
הוא "מחזיק אותה קצר" יותר קשוח איתה ואני יותר מאפשרת ... והיא יודעת בדיוק איך להתנהג והיכן..
ברור לי שהמעברים קשים עליה.
איך מתמודדים? איך מדובבים ומפחיתים עצבנות?
יש לציין שמצדו , טוען שמתנהגת אצלו כרגיל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנית כשחוזרת מאבא - תגובה
פז שפירא08/12/2015הי שירה,
האם את רואה אצל הילדה שינוי נוסף בהתנהגות?
ראשית, כדאי לנסות לבסס בהדרגה שיח ביניכן שיאפשר יותר שיתוף בחוויות. אני מציעה שתשתפי אותה מידי פעם בחוויות שלך - טובות וחיוביות ולהציע לה גם לשתף, מבלי ללחוץ.
מעבר לכך, אם הקושי הוא בעיקר במעבר מהבית של אבא לבית של אמא, ניתן לעזור לה בכך - להתקשר מעט לפני הגעתך ולהסביר שעוד מעט את תגיעי ואיך תתנהל הפרידה ומה תעשו יחד כאשר תיפגשו.
כאשר ביתך נמצאת במצב רוח לא טוב לאחר שמגיעה, את יכולה להעלות השערות לסיבות לכך. למשל תוכלי לומר שאולי היא במצב רוח לא טוב כי קשה לה להיפרד מאבא, או שקרה משהו שהפריע לה, או שהשינוי לא נעים לה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)