ילדה שנשכחה וננעלה בגן - עזרה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שנשכחה וננעלה בגן - עזרה דחופה
    הורים מודאגים
    09/05/2008

לפני מס' ימים בתנו בת 4.5 נשכחה וננעלה בגן הילדים למשך כחצי שעה. הילדים בגן יצאו לפעילות מחוץ לגן בהסעה, והגננת נעלה את הילדה בגן ונסעה עם כל שאר הילדים באוטובוס.
    לטענתה, ברגע שגילתה את המחדל החמור, חזרה לגן ומצאה את הילדה עומדת בוכה ליד הדלת לאחר שעשתה את הצרכים בבגדיה (לא ברור אם מתוך פחד, או שברח לה בשירותים ולכן גם נשכחה- לא ידעו שהיא בשירותים...). ברור לנו שהמקרה חמור מאד והוא מטופל מול כל הגורמים כנגד הגננת, כרגע ההתלבטות שלנו היא מה לעשות בנושא של הילדה – בהנחה שהגננת האחראית הושעתה ולא תחזור עוד לגן, באיזו צורה להחזיר את הילדה לגן? האם לדבר איתה על הנושא? איך היא אמורה להתמודד מול הילדים שכל מה שסופר להם זה שהילדה התלכלכה מצואה ולכן הוריה לקחו אותה הביתה? למה אנו אמורים לשים לב בהתנהגותה של הילדה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמנם עברו כמה ימים..

אמאלה2
    12/05/2008

אבל ראיתי והייתי חייבת להגיב, בתור אמא: קודם כל זו חויה באמת קשה ואיומה לילד (וגם למבוגר- לרובנו לפחות יש פלאפונים ויכולת לפתור בעיות שכאלה..) ובטח שצריך להתייחס לזה- זה קרה, זה היה נורא ואיום וחשוב מאד לתת לזה את היחס הראוי. קודם כל- מה שלומה עכשיו? האם חזרה לגן? איך היא מתנהגת בבית? האם היא מתנהגת רגיל בגן ובבית או שהיא מראה התנהגויות חרדתיות- כגון חשש להמצא לבד בחדר, קושי בשליטה בסוגרים, חשש להורים כשאינם לידה, טקסים נוקשים וכד'...
    איך הגננת מתיחסת לילדה ? האם התנצלה בפניה על מה שקרה? האם ילדתכם מדברת על מה שקרה? הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים בדחיפות, ולא בפורום אלא בפגישת הדרכה רק לכם ההורים בשלב זה כיצד לעזור לילדה לעבד את מה שקרה ולתת לה כוחות להמשיך הלאה (באמצעות משחק, שיחות, ציור, מה שיגידו לכם). שוב, אני כותבת כאמא ואיני פסיכולוגית, אני מאחלת לכם שתחזרו לשגרה כמה שיותר מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שנשכחה בגן

שרון באומל
    12/05/2008

שלום לכם
    מהכתוב, בתכם עברה סוג מסויים של טראומה. הידיעה שלה שאתם מטפלים בנושא, ושמה שנעשה הוא אינו בסדר, אבל אתם שולטים במצב, תקל עליה מאוד. אני מציעה לדבר עימה כמה שיותר על מה שקרה, תוך כדי מתן לגיטימציה לביטוי טווח רחב של רגשות. אם אתם לא תיבהלו, גם היא תוכל לספוג חווייה זו אל תוך המערכת הנפשית שלה ולעבור אותה בשלום. אם אתם מתלבטים מה לומר, מתי ואיך באופן יותר ספציפי, אני מציעה לפנות לאיש מקצוע לייעוץ חד פעמי או קצר מאוד הנוגע לסיטואציה הזו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו