מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק שלא בוכה כמעטאמא14/12/2015
בני בן 5.5 חודשים. עד גיל חודשיים וחצי בכה מגזים ורעב.
מאז בקושי בוכה. נכון שיש לו מזג נח ונעים אבל נכמר הלב כשנופל לו צעצוע מהיד והוא ממולל את בד הבגד במקום לבכות. כשהגיע זמן האוכל אני רואה שהוא רעב ומכינה מהר אבל בינתיים הוא לא בוכה למרות שהוא קופץ בהיסטריה על הבקבוק.
הוא לא בוכה כשהוא לבד.
הוא נרדם רק לבד ואפילו נאבק בי כשאני מנסה להרדים עליי כפינוק קצת.
ואפילו כשהוא מתנגד שאהפוך אותו על הבטן זו התנגדטות של שנייה.
אציין שהוא אחד משניים תאומים. שזה לא מקרה של אמא שתמיד זמינה ולכן הוא חש בטוח... אלא להיפך ואחיו דורש המון לאחרונה. והואאובחן כהיפוטני אןם זה קשור למשהו.
אני בטוחה במאה אחוז שזה לא מגיע ממקום בטוח אלא ממקום שמוותר, צנוע כזה שלא בטוח שמגיע לו. איך גורמים לו להיות יותר אסרטיבי? אני משתדלת להענות לו כשהוא מביע בכי או התנגדותאבל גם אז לא תמיד אני זמינה.
מה אפשר לעשות מעבר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא בוכה כמעט - תגובה
טל עמיעד15/12/2015שלום רב,
תחושה מאוד טבעית אצל הורים רבים בנוגע להורות שלהם היא רגשי אשמה ולעיתים חיפוש של ״מה אנחנו עושים לא בסדר״.
מהתיאור שלך את המתרחש לא נשמע שיש משהו חרגיש או לא בסדר אצל הבן שלך. ילדים בגיל זה עדיין לא לומדים לוותר או לבטל את רצונותיהם וסביר מאוד להניח שהוא באמת בעל מזג נוח וכך זה בא לידי ביטוי.
לא נשמע שאת צריכה לעשות משהו מעבר או לגרום לו להיות אסרטיבי, הוא עדיין מאוד צעיר וכך גם אחיו.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)