תינוקת חדשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת חדשה
    מירי
    15/12/2015

שלום רב
    אשמח דחוף לעזרה ילדתי לפני שבועיים תינוקת ויש לי ילד בן 3.8 במקביל ללידה עברנו בית חדש ובספטמבר התחיל גן חדש כאשר לא שלט קודם בעברית אלה היה בגן רוסי אז הכול אולי קשור לתופעות אלו; הוא התחיל להיות מאוד אגרסיבי, מכה ומקלל אותי ואת אמא שלי בעיקר שיושבת אצלנו עכשיו כמעט כל יופ ושומרת על תינוקת, לר מציק לתינוקת אותה דווקא אוהב, אבל לי ובעיקר לה ממש מציק מרביץ ומקלל , היחיד שמקשיב לו ומעדיף אותו זה אבא כשבבית רק בבוקר ובשעות ההשכבה מעדיף ודורש רק אותו וזה גם מעליב ממש
    כשאני לוקחת אותו מהגן הכול בסדר הבלאגן מתחיל בהית והופך לסיוט עד הערב עד שבעלי בא
    מה העצה?
    האם ללכת לפסיכולוג?
    מיואשת;(
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת חדשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת חדשה - תגובה

טל עמיעד
    15/12/2015

שלום מירי,
    לא צריך למהר וללכת לפסיכולוג. את מתארת תגובה נורמטיבית לחלוטין להולדתה של תינוקת חדשה לאחר כמעט 4 שנים בהן הוא היה ילד יחיד. הוא מוציא את הכעס והתסכול בבית במקום בו הוא מרגיש בטוח, ויודע שהוא יכול לבטא את זה בלי להרוס את היחסים. הוא גם מבין מספיק בשביל לדעת לא להוציא את זה על התינוקת (כי זה יוביל לתגובה חמורה) אז מפנה את זה כלפי סבתא וכלפי אמא, שלטעמו יכולות להכיל את זה. טוב שהוא מצליח לשמר את אבא בינתיים כדמות אחרת, סביר להניח שיהיו עוד תהפוכות בעניין ככל שיחלוף הזמן, ותקפות ההסתגלות יכולה להמשך גם חודשים ארוכים.
    אני ממליץ לקחת אוויר ולנשום עמוק, לזכור שהדברים שהוא עושה ואומר נובעים מזה שגם הוא צריך להסתגל למצב המשפחתי החדש. אני ממליץ לנסות כשיתאפשר לפנות זמן איכות בשבילו כל פעם עם הורה אחד או עם שניכם יחד שהתינוקת ישנה, לשחק משחקים שהוא אוהב או סתם לשוחח איתו.
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו