חרם בגן חובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרם בגן חובה
    שרית
    21/12/2015

יש לי ילד בן 5.5 בגן חובה,הילדים שאתו בגן מלווים אותו כבר מגיל 3 הגננת הקודמת בשנתיים האחרונות יצרה מצב שהעדיפה באופן מופגן ילדים מסוימים שהפכו להיות המנהיגים בגן והילד שלי אף פעם לא היה אחד מהחברה שלהם ותמיד היו לו השניים שלושה ילדים שאתם אהב לשחק ולדעתי זה היה בסדר ולא דרש התערבות. כרגע אותם הילדים המנהיגים נתנו הוראה לילדים שהם חברים של הבן שלי שלא ישחקו אתו יקראו לו חמור שקרן כך כל הגן מכנה אותו ואותם ילדים שהיו חברים של הבן שלי צוותו לחבר'ה והילד שלי נשאר לבד מוחרם .כך סיפר לי הילד שלי ובשיחה עם האמא של החבר היא אישרה לי שזה גם מה שהבן שלה סיפר לה שאסור לדבר עם נועם וצריך לקרוא לו חמור שקרן. עירבתי את הגננת ואני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. אותם ילדים יעלו אתו לכיתה א ואם לא נטפל בזה כמו שצריך החרם רק יתגבר וכרגע אני מרגישה שאנו בצומת דרכים ושעתידו של הילד שלי תלוי בתגובה שלנו לחרם הזה. בבקשה תעזרי לי תעזרי לילד שלי איך יוצאים מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרם בגן חובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרם בגן חובה - תגובה

פז שפירא
    28/12/2015

הי שרית,

כשילד מוחרם זה דבר מאוד כואב לילד ולהורים. בדרך כלל כעס על הילדים המחרימים או ניסיון לגרום להם להפסיק את החרם לא עוזר. כדאי לבדוק האם ניתן לעזור לבנך להתעלם מהמחרימים ובמקביל להתקרב לילדים אחרים.

בנוסף, במידה ובנך חווה חוסר ביטחון או מצוקה משמעותית ניתן להיעזר באיש מקצוע מתחום הטיפול בילדים - במטרה לעזור לו להתגבר על התקופה הקשה ולעזור לו לסגל בטחון עצמי ומיומנויות חברתיות חזקות יותר.

לבסוף, לעיתים, כאשר כל זה לא עוזר ניתן להיעזר בפתרון של העברת גן. זה מומלץ רק אחרי שתנסו את הדרכים הראשונות שהצעתי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו