בן שנתיים וחצי כועס...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי כועס...
    אודיה
    29/12/2015

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי . מעוניינת לשאול 2 שאלות. אתמול קילחתי אותו והוא בכה ואמר אמא לא רוצה להתקלח והסברתי לו תוך כדי מקלחת שחייב וצריך להיות נקייים. (מאז הקור כבר לא אוהב מקלחות) הוא החל למשוך לי בשיער דיי בעדינות, ידע שמה שעושה הוא אסור. לקחתי אותו למיטה והוא בכה ונתן לי מכות ביד ומשך לי את החולצה. כשכעסתי עליו ואמרתי לו אף אחד לא ירביץ לי גם האבא הצטרף וצעק עליו אסור להרביץ. הרגשתי ששנינו עושים עליו אמובש ,2 דמויות חשובות מעירות לו. אני מרגישה שאני צריכה להסביר לבעלי שברגע שאני עם הקטן בכעס מסווים אסור לו להתערב כי זה כאילו התנפלות של שנינו על הקטן גם אם זה הכי כעס "רגוע" עצם זה שכועסים עליו. מה דעתך?
    גם בעלי צחק קצת על ההתנהגות של הקטן , דבר זה גורם לילד שמזלזלים בו וברגשותיו.
    מה דעתך ומה ההכוונה כשהוא כועס וכו.....

דבר שני, עם המשפחה הקרובה כמו אמא שלי שאנחנו באים הוא ישר אומר"דיייי, לא רוצה"
    וגם הסבתא השניה אנחנו מגיחעים ולא רוצה אף אחד.
    הוא ילד ממש עדין ויש לו ביטחון במקום הטיבעי שלו בחוץ ביישן.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי כועס...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי כועס... - תגובה

פז שפירא
    11/01/2016

הי אודיה,

לגבי המקלחת, אולי אפשר לחשוב איך להנעים לו יותר את השהות שם. אולי לעשות אמבטיה עם מים חמימים במקום מקלחת, אולי להפעיל תנור שלא יהיה לו קר, אולי להביא צעצועים שהוא אוהב.

כאשר הוא כועס המסר צריך להיות שמותר לו לכעוס אבל לא להרביץ. אני מציעה באמת להעביר את המסר באופן יותר ענייני - למשל לומר שאצלנו בבית לא מרביצים ולהתרחק ממנו לזמן קצר כאשר מרביץ. אם נוח לך שרק את תעבירי את המסר באותו הרגע תאמי זאת מראש עם בעלך.

לגבי המשפחה, אולי כדאי להקל על בנך, להכין אותו מראש לקראת המפגש עם המשפחה, להיות יותר צמודים אליו בהתחלה ולבקש מבני המשפחה איתם נפגשים שיצרו איתו אינטראקציה "לאט לאט" כדי להקל עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו