לינה משותפת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • לינה משותפת
    אמא
    24/01/2016

    שלום
    אני אמא לתאומים וישנה איתם במיטה הזוגית. הם בני חצי שנה.
    שניהם ידעו להרדים את עצמם מגיל לידה ועד גיל 3חודשים. כנראה שאחותי הרגילה את הבכור לידיים הוא התחיל לבקש ידיים לפני שינה מגיל 3 חודשים ועד לאחרונה. כל שינה כולל שעות היום חייב הידיים או הרגעה מה שלא היה קודם, ומזה כחודש שגמלתי אותו. על ידי שינה לצידו במיטה עד שהוא נרדם. זה תמיד לווה בקצת בכי או אי נוחות כאילו ש הוא נאבק במשהו (גם בידיים יצא שהוא נאבק לא פעם כאילו שקשה לו להירדם), אבל לאחרונה הוא התחיל לבכות בחרדה ממש בכל פעם שאני מניחה במיטה למרות שאני משתדלת להיות לצידו (לא תמיד באופן רציף) ואו שהמשכתי ללטף או שהרמתי אותו או שניסיתי לתת לו להירגע קצת לבד וחזרתי.
    מה שמוזר זה שכבר שבוע שהוא נרדם מעולה לבד. אני מניחה במיטה הוא מסובב את הראש ונרדם, לעיתים כשיש לו קושי אני נשארת לידו אבל זה יכו ל להימרח גם שעה ולא בטוח ממה, אם מהנוכחות שלי או עייפות רבה מדי או שיניים.

    בקיצור אני ממש מבולבלת! חוששת שאולי פגעתי בו ויצרתי חרדה מיותרת או ייאוש שלו מכך שאני נוטשת אותו ולכן הוא מפסיק לבכות.. יש עכשיו גם שיניים..
    מה אני אמורה לעשות כרגע? מדי פעם הוא בוכה כשמניחים במיטה אבל או שהוא נרגע אחרי או שבלי קשר הוא היה בוכה גם בידים מהעייפות, אבל יש פעמים שבכלל לא וזה נראה נהדר.

    והאם יצרתי נזק? חרדת נטישה ואיך מטפלים בזה עכשיו?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לינה משותפת

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לינה משותפת - תגובה

    פז שפירא
    24/01/2016

    הי,

    דווקא נשמע שבהתחלה היה זקוק לנוכחותך וכעת הוא מתחיל ללמוד להרדם לבד. כדאי לעודד זאת ולאפשר לו להרדם לבד.

    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו