מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות של הורה עם הסתה.סיוון27/01/2016
שלום,
אני אם חד הורית ל3 בנים בגילאי 9,16,20 אחרי פרק נישואין ארוך וקשה מאוד .לאורך תהליך הגירושין ועד היום הילדים מוסתים ע"י האב.הילדים נמצאים יומיים בשבוע עם לינה בבית האב וכל סופש שני.הילדים חוזרים לא שקטים,מתפרעים ,מכים אחד את השני,מטיחים בי עלבונות,לא אומרים שלום ולא עונים לנסיונות שלי להתקרב אליהם.הבן הבכור הפך להיות איש המודיעין של האבא וזה מערער אותו מאוד. הבן עובר תקופת הסתגלות קשה בצבא .מייד כשמגיע מהבית של אבא מכה את האח האמצעי.
ציפיתי להרגיש הקלה לאחר הגירושין אך אני מלאת דאגה לשלומם של הילדים.אני עושה מאמצים אדירים לייצב אותם וסופגת הכול לבד.
איך לדעתכם הורה אמור להתמודד עם תופעת ההסתה?(רגשית וחוקית)
בתודה,סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות של הורה עם הסתה. - תגובה
פז שפירא08/02/2016הי סיוון,
התופעה של הסתה של הורה אחד כלפי הורה שני היא קשה ומורכבת מאוד. יש גורמים אליהם ניתן לפנות, למשל אל פקידת סעד לענייני משפחה לצורך תיאום הורי או לתיאום הורי פרטי. אולם, תהליך זה דורש שיתוף פעולה של שני הצדדים שלא תמיד מתקיים. כדאי לך ללכת להדרכת הורים כדי לדעת אילו מסרים להעביר לילדייך ולהבין כיצד ניתן לחזק את הקשרים עימם במצב כה מסובך זה. באופן כללי אומר שכדאי לך להעביר לילדייך מסר שאת תומכת בקשר שלהם עם אביהם ולא מדברת עליו רע ושהמסרים שלו לגבייך נובעים מכעס ומחוסר שליטה. חשוב לא לערב את הילדים בעניינים כספיים ומשפטיים.
לגבי העניין החוקי, כדאי לך להתייעץ עם גורם מוסמך בעניין. קחי בחשבון שהעצות המשפטיות שתקבלי עלולות להיות סותרות לעצות הטיפוליות שתקבלי שכן העצות המשפטיות עשויות לעודד מאבק משפטי שלא תמיד יכול להועיל לקשר עם הילדים. לכן, כדאי להתייעץ עם גורם משפטי שגם עוסק בגישור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)