מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3 שמספרת שהגננת הרביצהסיון14/02/2016
הבת שלי בת 3 וחודשיים ויש לי מספר שאלות
1. לביתי לאחרונה יש המון פחדים, מכל דבר שונה קצת היא חוששת ומפחדת, היא נולדה פגית ונדרשה לעבור בדיקות רבות אצל רופאים (+שני ניתוחים שהיתה תינוקת) כמובן שכל בדיקה היתה מלווה בצרחות והתנגדויות מצידה אבל עם הגיל היא התבגרה והתחילה להכנס לרופאה הקבועה בחיוך ובלי חששות, לאחרונה היא ממש מפחדת, עברה לא ממזמן בדיקת אולטרסאונד בבטן שגרמה לה ממש לא להתקרב לרופאה הקבועה, ראתה בסופר (סופר שהיא מאוד אהבה ללכת אליו) מישהו על כיסא גלגלים עם צינור שמחובר לאף לנשימה ומאז היא לא מוכנה לחזור לחנות, בגן גם היו מקרים של פחדים- פחדה מדבק חם שיעשה רעש (תמיד פחדה מרעש בעבר אבל היתה תקופה שזה חלף ושוב חזר עכשיו), מכשירים שיודעת שיעשו רעש כמו מיקסר אפילו שלא בחשמל. אני מסבירה לה שאין לה ממה לפחד במיוחד שאני איתה ואני שומרת עליה ושרעש לא מפחיד ולא יעשה לנו כלום. אשמח לדעת איך להגיב לה נכון במקרים כאלה ואיך לתת לה יותר ביטחון. לגבי האיש בכיסא גלגלים בחנות, היה חשוב לי שנחזור לחנות ושתראה שאין ממה לפחד, הסברתי לה שהאיש נחמד ושיש לו צינור באף רק כדי לעזור לו לנשום כמו שהיא משתמשת במשאף שלא מפחיד, בהתחלה כמובן שבכתה ברגע שסיפרתי לה שנלך אבל לאט לאט היא נרגעה אבל גם עכשיו היא עדיין חוזרת על זה שהיא לא רוצה ללכת לחנות.
2. ביתי נמצאת בגן עירייה, היא הכי קטנה בגיל ובגודל בגן שלה, מבחינת גודל זה נובע מזה שנולדה פגית ומקבלת טיפול קבוע לאסתמה, אבל היא ילדה חכמה ויש לה זכרון ממש טוב, היא יכולה לספר לי דברים שאפילו אני הספקתי לשכוח. בגן שלה יש גננת קבועה ושתי סייעות קבועות ועוד שתי גננות מחליפות, יום אחד אחרי שלקחתי אותה מהגן ביום שהיתה הגננת המחליפה השניה, היא סיפרה לי במהלך השיחה כאשר שאלתי איך היה היום בגן שהגננת הרביצה לה, אני ממש הייתי בהלם וכשהצלחתי להתאושש מזה קצת שאלתי אותה למה הגננת הרימה עליה יד והבת שלי סיפרה שהיא הרביצה לאחד הילדים ואח״כ הגננת הרביצה לה, ביקשתי ממנה להראות לי איך והיא הדגימה מכה על הראש בחוזקה וסיפרה שהגננת הרביצה לעוד ילדה, לא רציתי לדובב אותה מידי ורציתי לבדוק אם היא שוב חוזרת על הסיפור (בעיקר נתתי לזה זמן כי היא מחליפה שלא נמצאת הרבה בגן וידעתי שכל השבוע לא תהיה, המקרה קרה ביום ראשון) ביום שישי היא שוב סיפרה מעצמה לגמרי את המקרה הזה בדיוק כמו בפעם הראשונה, אותה הדגמה של מכה, אותם שמות של ילדים שהיו מעורבים ואותה שם של הגננת, יום ראשון דיברתי עם הגננת הקבועה על המקרה ויש לציין שהגננת הקבועה צעירה ושנה ראשונה שמנהלת גן, היא מקסימה וטובה מאוד לביתי בעיקר בגלל שביתי מאוד עדינה וקטנה אבל במקרה הזה היא היתה ממש אובדת עצות. ביתי המשיכה להזכיר את המקרה מספר פעמים אח״כ וביום שהגננת הקבועה היתה בחופש היא שאלה מי במקומה ולא הסכימה לשמוע שאולי הגננת שהרביצה תהיה, אני כמובן ידעתי שהיא לא תהיה אבל רציתי לראות את התגובה שלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 שמספרת שהגננת הרביצה - תגובה
פז שפירא20/02/2016הי סיון,
לגבי הפחדים, נשמע שאת נוהגת נכון עם ביתך - מצד אחד תומכת ומראה לביתך שאת איתה ומצד שני מעודדת אותה להתמודדות.
לגבי התלונה של ביתך על הגננת, כדאי לבדוק את העניין. אפשר לעשות בירור עם שאר ההורים אם שמעו תלונות על אותה הגננת וכמובן אפשר לפנות למפקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)