מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקות לאחותרונית12/05/2008
שלום,
יש לי 2 ילדים: בן חמש ובת 2. בני מרבה להציק לקטנה: משיכות בשיער, טיפוסים עליה, חיבוקים חזקים וכו'... היא כמובן מגיבה בבכי ואומרת לו "תפסיק להציק לי". שעות אחה"צ הפכו לשעות בהן אני מתעסקת עם תיווך ביניהם והפרדה. אני בלי סוף מסבירה לגדול שהוא צריך לדבר ולהגיד לה מה הוא רוצה ולא להציק, אבל זה לא עוזר.
מה אפשר לעשות? כיצד להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
שרון באומל12/05/2008שלום רונית
ראשית, כשאת מתערבת בריבים של הילדים,מישהו מהם, המרגיש שבכך הוא משיג את תשומת הלב הראוייה, מרגיש שהוא מרוויח מהתנהגותו, ולכן ימשיך בה. לכן, אני מציעה כמה שפחות להתערב.
שנית, כדאי לחשוב על הצבת גבולות לילד הגדול. למשל: לומר לו, בשעת רוגע ומנוחה: "אבא ואני החלטנו שמהיום אנחנו לא מכאיבים אחד לשני בבית בכוונה. אבא לא מכאיב לאמא, אמא לא לאבא, הורים לא לילדים ואתה לא מכאיב לאחותך". לאחר מכן, אני מציעה להטיל סנקציה ולומר לו שבפעם הבאה שיכאיב, ייקח בחשבון כי כך וכך. קחי בחשבון שהוא ינסה לראות אם אתם אכן עומדים בסנקציה והיו עקביים מאוד. בנוסף, אני מציעה לומר משהו על סיבת ההצקה. אפשר לומר משהו בנוסח: " יכול להיות שלפעמים אתה מרגיש שאני לא שמה לב אליך, וככה אתה מצליח למשוך את תשומת ליבי". כמובן, כל פירוש אחר להתנהגותך יתקבל בברכה. לאחר מכן הייתי מציעה לו התנהגות אדפטיבית יותר כשהוא זקוק לתשמות-לב/מרגיש שהוא לא יכול להתאפשק וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)