הילד מכור למשחקי מחשב - מה אלינו לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד מכור למשחקי מחשב - מה אלינו לעשות?
    אלכסנדר
    01/03/2016

שלום רב!
    הילד שלנו בן 14, מכור למשקי מחשב. בהתחלה היה לו פלייסטישן שעמד בסלון והוא שיחק בו. כשהיינו מבקשים להפסיק ולראות טלוויזיה היה מפסיק, למרות הקושי. לפני חצי שנה אשתי לחצה אליי לקנות מחשב לילד (כביכול לצורך לימודים - למרות שהוא לא צריך כרגע מחשב, ידעתי שזה למשחקים). אחרי התלבטויות רבות קניתי לו מחשב ומאז הוא לא מפסיק לשחק במשחקים בסגנון GTA ו - STRIKE - שזה משחקים מאוד אלימים.
    מהרגע שהוא חוזר מבית הספר ועד 23 בלילה הוא מול המחשב משחק עם חברים שלו אונליין. אנחנו לא מצליחים לגרום לו להפסיק. אפילו לגבי האוכל- הוא אוכל בדיוק 5 דקות, לא מסיים ורץ חזרה לשחק ולפעמים אשתי מביא לו אוכל לחדר. חוץ מהמשחקים לא מעניין אותו שום דבר. רשמתי אותו לחוג ספורט- הוא היה שם חצי פעמים כי היום הוא לא מרגיש טוב, כואבת לו רגל, וכו"- (אבל לשחק במחשב זה לא הפריע לו כמובן)
    לפני מספר ימים היה לנו עימות מאוד מאוד קשה- כשביקשנו ממנו להפסיק לשחק וללכת לישון והוא לא הסכים. בבוקר למחרת הוא אמר שהוא לא הולך לבית הספר וכל השיכנועים שלנו לא עזרו עד שהרמתי אותו בכוח מהמיטה והוא קילל אותי ונתן לי אגרוף לפנים (לא חזק, אבל נפלו לי משקפיים). אני מאוד נסערתי, לקחתי ממנו את כל החוטים מהמחשב, איפד שלו ושלט מפלייסטיישן).הטלפון המתקדם שלו נשבר לפני זה- ויש לו עכשיו טלפון ישן, נשארה לו רק טלוויזיה בסלון עם אינטרנט. כבר חמישה ימים הוא עושה לנו טרור בבית, מדבר לא יפה, לא מקשיב וכל התנהגות שלו מאוד אלימה.
    פנינו ליועצת בית הספר וקבענו פגישה לעוד יומיים בעקבות התנהגות זאת.
    אני ואשתי מאוד מיואשים מהתנהגות של הילד- אין לנו שום שליטה אליו, עד שאמרתי לה שאם כל הטיפול שנתחיל עכשיו לא יעזור אני אשקול לשים אותו בפנימייה/כפר הנוער,כי פשוט בלתי אפשרי להשפיע אליו - הוא לא מפחד משום דבר.
    השאלה היא כזאת- האם גם אתם הווים אותם בעיה עם הדור החדש ומה האופציות שיש לי מבחינת טיפול פסיכולוגי (כי אני בטוח שאנחנו צריכים). ואיזה הגנה יש לי בתוך הורה מהתנהגות אלימה של הילד שאנחנו לא מצליחים להשטלת אליו?
    כן, בבית הספר הוא מלאך, ציונים טובים בהכל, כולם מרוצים ממנו, אבל בבית הוא עושה לנו טרור.
    שכנועים לגבי "אם אתה תבטיח לי לשחק עד שעה כזאת/ מספר שעות" - לא עוזרים.
    אנחנו אבודים ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד מכור למשחקי מחשב - מה אלינו לעשות? - תגובה

מיכל ארנרייך
    14/03/2016

אלכסנדר שלום,
    אתה מרגיש יאוש וחוסר אונים מול התנהגויות קשות של בנך, ואכן כפי שאתה בעצמך חושב כדאי מאד לפנות לעזרה, לא רק טיפול לילד אלא הדרכה נכונה עבורכם כיצד לנהוג. בפגישה עם יועצת בית הספר היא תוכל להפנות אתכם הלאה לקבלת טיפול והדרכת הורים, למשל בשיטת "הסמכות ההורית" "הסמכות החדשה" בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו