ילד מתפשט בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מתפשט בגן
    רותם
    03/03/2016

שלום,

יש לי ילד בן 4.5 אני אם חד הורית מאז היותו של הילד בן שנה.
    בסה"כ קשר טוב עם האב לוקח פעמיים בשבוע ללא לינה.
    ילד חייכן ופעלתן.
    הוא מקבל הרבה תשומת לב ויחס ובעיקר אהבה וחיבוקים.
    אין לו אחים מאף צד.
    לאחרונה , הגננת סיפרה כי הוא מתפשט בגן לעיני הילדים .
    הערתי לו והסברתי לו על חשיבות הגוף וכל הנושא המיני , רק באמבטיה אפשר להיות ערומים ועוד...
    הייתה רגיעה ולפני מס' ימים שוב קרה המקרה.
    אני קצת מודאגת למרות שאני אשת חינוך ויודעת שזה שלב בהתפתחות - עדיין אני מעט חוששת.
    אין שום שינוי בגן או בהרגלים שלו שאפשר להעיד על מצוקה או בעיה.

אשמח לתשובתכם המהירה
    רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתפשט בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעה אישית - זהו שלב מרידה

ענת
    04/03/2016

עם בני הראשון סבלתי מאותה הבעיה. פעמים רבות היה מתפשט בגן וליד אורחים. אני אישית מאמינה שהדבר נבע משלב מרידה מסוים. דווקא בגלל שעירום נתפס בעיניו כמשהו פרטי שעושים רק באמבטיה. עם הבן הראשון כבר בגיל שנתיים שלוש נלחצתי מעירום והרגשתי לא בנוח שייראה אותי עירומה.

עם הבן השני ניסיתי גישה יותר פתוחה. חיכיתי עם איסור העירום יותר זמן, והרשיתי לו להיות עירום בבית מבלי לומר לו להתלבש מיד. איתו, עד גיל 6 וחצי בערך הרגשתי בנוח להתפשט ולהתקלח יחד, וכך הפסקת העירום בבית הגיעה בצורה יותר טבעית. כלומר, לא נוהלה שיחה על כך, אלא פשוט הגיע השלב בו בטבעיות כבר הייתה יותר פרטיות בנושא עד שעירום הפך אישי לחלוטין. ואיתו לא היו לי בעיות בגן או עם אורחים בנושא זה.

שוב, מדגישה שזו דעה אישית, וייתכן והעניין גם קשור באישיות ולווא דווקא בגישה השונה בחינוך שניהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתפשט בגן - תגובה

פז שפירא
    20/03/2016

הי רותם,

כדאי לדבר עם הגננת ולשאול אותה מה היא עושה כאשר הוא מתפשט בגן. ייתכן שההתערבות של הגננת בעניין והצבת גבולות שלה תספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו