מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר אבא וילדים - וויכוחים ומתחים רביםמרים14/03/2016
שלום רב,
אני ובעלי נשואים 12 שנה ויש לנו ארבע ילדים מגיל שלוש עד עשר.. בעלי הוא יחסית מאוד מאוד מעורב בחינוך הילדים במיוחד מבחינה רגשית, ויש לזה הרבה יתרונות. מצד שני יש בעיה שחוזרת על עצמה בלי סוף : באופן כללי ובמיוחד כשאני לא נמצאת בבית הוא רוצה לנהל ולקחת את המושכות במה שקשור לחינוך הילדים, גם לגבי דברים שאני נוהגת והוא לא מסכים אתם , והולך עם ההחלטות והדעות שלו ראש בראש עם הילדים וזה גורם להמון וויכוחים ובכיות. חשוב לי לציין שהילדים שלנו, במיוחד הגדולים מאוד מאוד תלותיים ורגישים ... מה אפשר לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר אבא וילדים - וויכוחים ומתחים רבים - תגובה
מיכל ארנרייך14/03/2016לא מספיק ברור מגוף ההודעה, האם מדובר במעורבות חיובית?
אב שמעורב בחיים הרגשיים של ילדיו זה מצוין, ומותר גם שיהיו חילוקי דעות, ושהילדים יחוו שוני מסוים בין אב לאם , למשל אב שיותר מציב גבולות ואמא יותר רכה. כל זאת בתנאי כמובן שאתם מסוגלים לשוחח ביניכם על חילוקי הדעות , לקבל את השוני ביניכם, וכשאתם ביחד מול הילדים לנקוט חזית אחידה, גם אם כל אחד מתפשר לקראת השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
מרים14/03/2016תודה רבה על תשובתך!
רציתי להוסיף שבאופן כללי המעורבות של בעלי היא חיובית עד גבול מסוים : כמו המון ביקורת, עקשנות, יחס/מילים מעליבות (דוג' "אתה תינוק/ת" , מניפולציות סביב רכוש של הילדים...). ולגבי חילוקי הדעות בינינו , מה שקשה לי זה שהוא מאשים אותי (גם בפני הילדים ) שהרבה מהתלותיות הרגשית שלהם זה בגללי, הוא טוען שאני מגוננת עליהם יותר מדי וזה הורס את כל החינוך, ואני לא מבינה למה הוא מתכוון. הרי מישהו בבית צריך לתת מקום של הבנה, רגישות רכות ... ולכן יש הרגשה תמידית שהוא נלחם בביקורת שלו על הגישה שלי בחינוך וכל דבר שנראה לו כמו "גוננות יתר " הוא מנסה להלחם בו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה - תגובה
מיכל ארנרייך15/03/2016מרים שלום, נשמע ממה שאת מתארת שיש ביניכם חילוקי דעות וטענות הדדיות, הן לגבי הורות וחינוך ואולי אף ביחסים הזוגיים, מעבר לתפקידים ההוריים. לכן כדאי אם בעלך מוכן, ללכת ליעוץ- יעוץ זוגי (אם הקשיים קשורים גם לזוגיות ולא רק לילדים), או הדרכת הורים (אם הקשיים ממוקדים בהורות). אם בעלך לא יסכים, גם טיפול/יעוץ שתלכי אליו בעצמך יכול לסייע לך לברר דברים כמו האם מדובר ברגישות כלפי הילדים או שאת מגוננת מדי, וכדומה. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)