מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שנגמלה מטיטול ושוב מפספסתשמרית13/02/2007
שלום, רציתי בבקשה לקבל ייעוץ.
הילדה שלי בת שלוש וחצי שנים, בגיל שנתיים ו11 חודשים היא נגמלה מטיטול,
בחודש האחרון היא היתה בגן עושה בשירותים אבל איך שהיתה מגיעה הבית היתה עושה בתחתונים,
ניסיתי לדבר יפה, בהפתעות, ממתקים, וגם עונשים וכלוום לא הולך לי איתה, היא עדיין ממשיכה בשלה ובגן היא אתמול התחילה גם לעשות בתחתונים, יש לציין שאני לוקחת אותה לשירותים ואומרת לה בואי תעשי ואני יביא לך הפתעה, אך היא בשלה, אומרת שאין לה ואחרי שניה עושה בתחתון,
מה זה אמור להיות הנסיגה הזו? האם זו עצלות בגלל הקור???
איזה דרכים אפשר להשתמש בכדי למגר את התופעה הזו??.
אני נואשת ומחכה לתשובה.
תודה רבה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ברזל
ענת זפרני15/02/2007קודם כל בדיקת ברזל
הרבה ילדים מפספסים כי רמת הברזל בדם יורדת.
שנית - בדקי הא םדברים קרו בגן בבית או בסיביבה הקרובה (סבא סבתא וכו')
יתכן שהילדה מגיבה בחרדה על שינויים וזה מתבטא בבריחת שתן (אם אני לא יכולה לשלוט על הארועים שקורים אני לא יכולה לשלוט גם על הפייפי)
דבר נוסף - אל תעירי לה
תני לה להרטיב ותחליפי לה במיידי בלי לדבר על כך
"כשאין במה אין הופעה"- אין תשומת לב, לא שווה להשקיע.
תני לזה שבוע עד עשרה ימים בלי להתייחס - ותכתבי לי שוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברו כבר יותר משבועיים
שימרית22/02/2007והילדה עדיין מפספסת ולי ממש אבל ממש נמאאאאאאאאס, אין לי לא כח ולא סבלנות,
התחלתי איתה שבוע שעבר בעוגיה דובשנית, כל פעם שהיא היתה עושה בשירותים היא היתה מקבלת דובשנית, זה עבד יום, יומיים, ועכשיו היא שוב חזרה לזה , התחלתי כבר לבכות מתסכול בגללה, והיום זה כבר עלה לטונים גבוהים יותר, למה את עושה ?? למה?? וכו', מה אני יכולה כבר לעשות?? אני לא יכולה להחליף לה בגדים 10-15 פעמים ביום, גם בגן כבר רומזים על זה משהו, המוגלובין שלה, 12.5.
ואני לא יודעת על משהו חריג בסביבה הקרובה שקרה???
אני מתחננת!!!!!!!!!!! תייעצו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתערבות איש מקצוע
ענת זפרני06/03/2007אני מאמינה גדולה שאנחנו משדרים לילדים לחץ
בואי נשב רגע ונחשוב
האם לנצח המצב ימשך? התשובה היא לא
אני באמת חושבת שאם תקבלי על עצמך את העובדה שכרגע (נגיד - בשלושה חודשים הבאים) הבת שלך מפספסת, ולא תצפי שהנה מחר זה כבר יגמר
היא תקבל מסר שאוהבים אותה וסומכים עליה שכשתרצה תסיים עם העניין.
תנסי לבדוק איתה אפשרות לשיחה אצל איש מקצוע
ברוב הפעמים - הרטבות הן סימן למצוקה ושווה לקחת לשתיים שלוש שיחות אצל איש מקצוע ולקבל את חוות דעתו.
בהצלחה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)