למי ניתן לפנות לעזרה? האם פסיכולוג? האם מסגרת קשה יותר? תודה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למי ניתן לפנות לעזרה? האם פסיכולוג? האם מסגרת קשה יותר? תודה.
    lil
    23/03/2016

שלום,
    אח שלי בכיתה יא' בן 16. הוא סובל מדיסלקציה.
    הוא תמיד היה ילד קשה אך בזמן האחרון זה כבר מוגזם. הוא מפספס ימי לימודים וכשכן הולך יוצא בשעה 10 או 12 במקום 8.כששואלים אותו למה לא הלך הוא נותן תירוץ ובימים מסוימים הוא מחפש סיבות ללמה הוא לא הולך לדוג': עצבנתם אותי, ביקשתי שיביאו לי גרביים כי לא מצאתי ואף אחד לא עזר לי. כיבו לי את הדוד. לא משנה מה נאמר הוא לא ישתכנע .ברור לנו ששום סיבה לא אמיתית והוא רק רוצה להישאר בבית.

ניסיתי לפנות אליו מבלי לשפוט אמרתי לו שאני יודעת שקשה לו בלימודים ואני כאן אם הוא צריך עזרה שתמיד יבוא אלי ושל יוותר על עצמו ועל הלימודים גם אם קשה וסיפרתי לו על הנסיון שלי בלימודים ושישקיע עכשיו שלא יצטרך להשלים מאוחר יותר. ההורים שלי כבר די וויתרו, הם אומרים לו מה הם חושבים וזהו.

היום אמא שלי אמרה שנזמין אוכל.(לא הייתי בסלון) כנראה חלק ממי שישבו בסלון אמרו שאין צורך ונכין לבד.הוא התעצבן והזמין ארוחה של שניים רק לעצמו בשווי מעל 100 ש"ח. לא נתנו לו כסף אז הוא הזמין כי ידע שכשהמשלוח יגיע ההורים ישלמו.והם שילמו. הוא לקח הכל לחדר שלו. הלכתי לדבר איתו ושאלתי למה עשה זאת. הוא אמר שלא שמעתי את השיחה בינהם ואני לא אבין. הסברתי לו שהוא מצער אותם ושבכל מקרה גם אם הזמין לפחות היה מזמין משהו זול יותר. הוא ענה לי שהוא עשה את זה בכוונה להורים.

מקרים דומים ימשיכו לקרות. וההורים שלי יוותרו כי מה הם יכולים לעשות? הוא לא מקשיב. גם אם נוכיח אותו על טעותו זה לא יעזור. הוא תמיד חושב שהוא צודק.(גם אם יודע שטועה) כשהוא משקר גם אם אראה לו במצלמה שהוא שיקר יכחיש בכל תוקף כאילו מאמין לשקר של עצמו. הוא קשה ועקשן מתווכח תמיד כאילו מבין ויודע הכל כשכלום אינו יודע. יכול לקרוא למשהו וכשהמשהו הזה לא בא אליו יכול להמשיך לקרוא לו במשך שעות. עושה מה שבא לו ואח"כ הוא מאשים את ההורים שלי שלא החזיקו אותו- רואים שהוא לא מאמין כשהוא אומר זאת .הוא יודע שאם ימשיך בהתנהגותו יקבל מה שרוצה.
    בבית זה הולך לו ,אבל בתור אחותו מדאיג אותי שהוא יסתבך בחוץ כי שם לא יקבלו התנהגות כזו. הוא עוד שנתיים ילך לצבא שם גם סיבה טובה לא תתקבל.
    למי ניתן לפנות לעזרה? האם פסיכולוג? האם מסגרת קשה יותר?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי ניתן לפנות לעזרה? האם פסיכולוג? האם מסגרת קשה יותר? תודה. - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    24/03/2016

שלום לך,
    יפה שחשוב לך לעזור לאחיך ולהוריך. נשמע שאתם זקוקים לעזרה כמשפחה, כניראה גם הדרכת הורים. פסיכולוג בהחלט יכול לעזור. ניתן לפנות גם דרך יועצת או פסיכולוגית בית הספר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו