מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירושים ומעבר דירה לעיר אחרת- בו זמנית או לחוד?שלי05/04/2016
שלום, יש לי שני ילדים, בני 6.5 ו-4.
אני ואביהם החלטנו כעת להתגרש.
העניין הוא שאינני רוצה להישאר בעיר המגורים הנוכחית כי אין לי שם משפחה, ובעלי כן מתכוון להישאר באיזור.
השאלה שלי היא האם כדאי שמעבר הדירה לעיר אחרת (בסוף שנה"ל) יבואו בה בעת עם תהליך הפרידה שלנו כזוג, או שכדאי שבעלי ייצא מהבית כבר בקרוב (ונסביר לילדים על תהליך הפרידה) ורק בקיץ, כלומר בסוף שנת הלימודים, נעבור דירה, כדי שלא יחוו את שני האירועים הללו ביחד, שכן אולי זה ייצור עומס רגשי גדול מדי עבורם.
(כלומר,לעבור קודם את תהליך הפרידה, ולקראת הקיץ לעבור דירה ועיר).
ברור לי שיהיו כאן קשיים בכל מקרה אך אני רוצה כמה שפחות לערער את תחושת הביטחון שלהם .
אולי אם בכל חודשיים יהיה שינוי משמעותי בחייהם, הם ירגישו שהקרקע נשמטת תחת רגליהם? ולכן אולי מוטב שהכל יקרה בבת אחת?
ובנוסף- האם כדאי כבר עכשיו לספר להם שיהיו שני השינויים האלה?
בבקשה עזרי לי וכתבי לי את דעתך ואם יש צורך תפני אותי בנוסף לגורמים הנכונים- עם מי מתייעצים בכלל בנושאים האלו? מטפל רגשי? פסיכולוג? הדרכת הורים מיוחדת? יש ארגון שעוזר במתן תמיכה רגשית לילדים במקרים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים ומעבר דירה לעיר אחרת- בו זמנית או לחוד? - תגובה
פז שפירא05/04/2016הי שלי,
נראה לי שהדבר החשוב ביותר הוא שאתם תסתדרו ותשדרו לילדים שאתם ממשיכים להיות שותפים בגידולם, גם אם אינכם נשארים זוג. האם הגעתם להסכמה לגבי האופן בו תחלקו את הזמן עם הילדים? כלומר, מתי הילדים יהיו אצלך ומתי אצלו? חשוב להגיע להסכמה של משהו קבוע, לספר על כך לילדים מהתחלה ולעמוד בכך. כלומר, אני מציעה שתתחילו עם הסידור שתחליטו עליו ותעמדו בו, בין אם תחליטי לעבור דירה מייד או בהמשך.
לגבי מעבר הדירה, להערכתי רצוי לא לערוך שני שינויים כה גדולים בבת אחת, במידה וזה אפשרי מבחינתך.
בכל מקרה, כדאי להסביר את כל השינויים העתידיים לילדים, תוך שנותנים להם אפשרות להביע את רגשותיהם בעניין.
במידה ותהיי מעוניינת להתייעץ, אני מציעה להתייעץ עם פסיכולוג ילדים. אם תהיה לכם אפשרות להגיע יחד להתייעצות כזו, מה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)