התנהגות אצל ילד בן 5 שנראית לא נורמטיבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות אצל ילד בן 5 שנראית לא נורמטיבית
    דנה
    08/04/2016

שלום !
    אני אמא לילד בן חמש וחצי שמאז ומתמיד יש לי תחושה שמשהו לא כשורה ,
    עוד בזמן שהיה תינוק עיניין ההצבעה לא היה במיוחד , היה גם עיניין שהוא היה מסובב את הראש בעגלה ( בגיל שנה לערך ) מצד לצד , עד לפני שנה וחצי כלומר גיל 4 היה לעיתים רחוקות מנפנף בידיים , כל הדברים הללו נורא מדאיגים אותי וכששאלתי לעצת מומחה נאמר לי שאם זה לא עקבי אז אין כל כך ממה לחשוש ושזה ילד .
    כיום עולה הנושא החברתי , לדוגמא אם ילדה מהגן אומרת לו בוקר טוב אז הוא מתעצבן , הוא נורא רכושני כשהוא משחק , ראוי לציין שלא הרבתי להפגיש אותו עם ילדים לאחר הגן , כאשר מישהו מהמשפחה ( אבא , סבא , סבתא , דוד ) באים לנשק אותו או לחבק הוא לרוב מתעצבן וצועק די , כשהוא רואה טלוויזיה הוא ממש נכנס בתוך הסרט ואפשר לקרוא לו והוא כאילו לא שומע , לעומת זאת עשיתי בדיקה ואמרתי לו תראה ספיידרמן בא כדי לראות אם באמת לא שומע ואז הוא כן הסתובב , הכל נורא מבלבל אותי ואין לי מושג לי לפנות ומה לעשות , אני מאוד רוצה שאם ישנה בעיה אז לטפל בה אך באופן פרטי ,
    לא רוצה בשום אופן שידביקו לו תוויות :-(
    תודה מראש ממתינה לתשובה המון תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות אצל ילד בן 5 שנראית לא נורמטיבית - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    08/04/2016

שלום דנה, את מתארת סיטואציה מורכבת ומבלבלת. עצם החשש והספק שלך מצריכים בירור. האם גם הגננת מתרשמת מהתנהגות לא נורמטיבית? אם הגננת לא מתרשמת מכך, כניראה מדוברי ותר בחשש שלך. אם גם הגננת רואה שההתנהגויות לא נורמטיבית, כדאי ללכת לאבחון מסודר. אני לא יודעת אצל איזה מומחה היית, אבל תמיד אפשר לעשות הערכה חוזרת. הכתובת העיקרית היא מכוני התפתחות הילד של קופות החולים. במכונים אלו ניתן לעבור אבחון ולקבל טיפול במקרה הצורך (אם כי יש בדרך כלל רשימות המתנה ארוכות).
    אם את חוששת מפניה למערכת הציבורית, אך יכולה לפנות לרופא ממומחה בהתפתחות הילד באופן פרטי. לחלופין, גם רופא פסיכיאטר או נוירולוג ילדים המתמחים בהפרעות תקשורת יכולים לסייע לך להבין במה מדובר, ואולי לשלול את מה שאת חוששת ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו