קשיים בטיפול בתינוקת מרביצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים בטיפול בתינוקת מרביצה
    ליה
    09/04/2016

שלום, אני מטפלת בתינוקת בת שנה וחצי (מגיל ארבע וחצי חודשים.) בתקופה האחרונה אני מרגישה שמאד קשה לי לטפל בה. אני מרגישה שאני נותנת את כל כולי וכמעט לא מקבלת בחזרה (בעבר זה לא היה ככה.) התינוקת מרביצה לי/ לא אומרת לי שלום בבוקר, לא מחייכת ולא רוצה שאתקרב אליה. רק כשההורים הולכים ואנחנו מבלות ביחד היא פתאום מחייכת ולא מוכנה שאעזוב אותה לרגע ואם אני "נעלמת" לרגע היא בוכה. מאד קשים לי המעברים החדים האלה. לרגע אני חושבת שהכל בסדר והכל הסתדר ואז למחרת הכל חוזר חלילה. אני מגיעה למצבים שאני ממש בוכה מזה. הסברתי להורים את המצב ,הם ניסו לשכנע אותי שזה יעבור ושכל המצב בגלל הנסיעה שלהם לחו"ל אבל הדגשתי שזה מאד קשה לי ושאני מעוניינת לעזוב. בנוסף, הם טענו שהתגובה שלי ממש לא הגיונית כי מבחינתם אני נעלבת מתינוקת. לצערי הם לא קיבלו את התפטרותי בעין יפה ואמרו שאני מענישה את הילדה /שהם פגועים ומאוכזבים ממני. בנוסף- טענו שאני "הופכת את הילדה למפלצת" (משפט שלהם) וזאת רק בגלל שאמרתי שהיא מרביצה לי ולילדים בגינה והנושא לא מטופל ( הם לא בעד עונשים וטוענים שצריך רק לומר לה בלחש שאסור להרביץ אבל זה ממש לא עוזר ואמרתי אינספור פעמים.) היא הרביצה לי ושיתפתי אותם בכך שהפעם בחרתי להעניש- שמתי אותה במיטה ל-2-3 דקות והסברתי לה שני מענישה אותה כי הרביצה לי ואסור להרביץ. היא בכתה 2-3 דקות , לקחתי אותה וחיבקתי אותה והסברתי לה שלא מרביצים , שאני אוהבת אותה אבל אין ברירה ואני חייבת ללמד אותה שלא מרביצים אך ההורים טענו שהדרך שבחרתי לא מקובלת מבחינתם. הדגשתי שההסברים והדיבורים לא עוזרים אבל אם זו החלטתם אני מכבדת אותה. בנוסף - להגיד שאני משווה את הילדה למפלצת זה משפט ממש חמור בעייני. הם יודעים כמה אני אוהבת אותה וכמה דואגת לה, מדוע בחרו דווקא במשפט הזה?!? איני יודעת איך לפעול כרגע. אני לא יכולה להשאר במקום שלא טוב לי ומצד שני לא רוצה לאכזב את המשפחה ובעיקר את הבנות (יש לה שתי אחיות שקשורות אליי מאד.) בנוסף- אם היחסים בינינו מסתיימים כך זה כנראה אומר שלא נחזור להיפגש. אני חושבת על התינוקת שלא תבין לאן נעלמתי לה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בטיפול בתינוקת.... אשמח לעיצות - תגובה

מיכל ארנרייך
    09/04/2016

שלום, נראה לי שהתכתבנו בעבר על הקשיים בטיפול בתינוקת. מתיאורך נשמע שהיחסים בינך לתינוקת ולהורים טעונים רגשית- מצד שני הצדדים.
    במצב כזה טעון אני סבורה שכדאי לסיים את ההתקשרות. להחליט מתי נפרדים להיפגש לפרידה אפילו לומר לתינוקת מילות פרידה כפי שאת נוהגת במקרים אחרים. ולסיים את הקשר ביניכם שגורם לעוגמת נפש רבה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל ההורים צודקים...

דני
    12/04/2016

"להעניש" תינוקת בת שנה וחצי ולחשוב שזה יעזור כנראה אומר שאת לא מבינה כמה דברים בסיסיים בטיפול בתינוקות. זה גם כן נשמע שאת נעלבת מהתינוקת...אולי את יכולה להתייעץ עם איש מקצוע שיעזור לך להבין כמה דברים על שלבים התפתחותיים מה שימנע את העקשנות שלך לעזוב. את פשוט טועה לדעתי מתוך בורות וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו