מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בוקר טוב חינוך מיוחד אשמח למידעטל10/04/2016
היי,
אשמח. חדעת. מהו חינוך מיוחד בגילאי 3
מה זה אומר, מיהי האוכלוסייה שנקראת חינוך מיוחד
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב חינוך מיוחד אשמח למידע - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין10/04/2016שלום טל
בתחום החינוך המיוחד יש טווח רחב מאוד. החל מילדים שמקבלים עזרה מקלינאית תקשורת או גננת שילוב כשעה אחת במסגרת שעות הגן, וכלה בילדים שנמצאים במסגרת חוץ ביתית...
בשני המקרים מדובר על ילדים שנמצאים במסגרת חוק החינוך המיוחד.
אם תרשמי יותר פרטים, אוכל להתייחס באופן מדוייק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחינול מיוחד חבן שנתיים ושבע קצת רקע
טל12/04/2016תודה. ...
סתם. לרקע כללי
בני בן שנתיים ושבע
שובב גדול !
עכשיו גם משבר גיל השנתיים, הכל זה אני ואני, שלי ושלי, עכשיו ומיד, התקפי כעס. אומרים לי שהוא מרביץ הרבה בגן....
אני יודעת שבגילאים אלו, אין דחיית סיפוקים. בעלי חושב שיש,
ונורא כועס אם מבקש משהו מיד ועכשיו ואומר לו שאין ושיתאפק.
אני יודעת שהפרעות קשב וריכוז עחולות. לעבור בתורשה,
אני מאובחנת כ- Add , אך ילדי הרבה יותר שובב. לא אגיד היפר אך שובב ותזזיתי.
יודע לשבת להתרכז במשחק/פאזל/הדבקת מדבקות ל 10-15 דקות ואף יותר. הגננת אומרת שהוא נבון מאוד. היה איחור בשפה, חאט לאט וכל יום עלייה באוצר המילים. איפשהו קצת חוששת שהוא בדרך לחינוך מיוחד. ..האם יש הצדקה לחשש שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחינול מיוחד חבן שנתיים ושבע קצת רקע - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין12/04/2016אני חושבת שעל פי התיאור שלך, קשה לדעת במה מדובר. אם את מודאגת, פני לאבחון במרכז להתפתחות הילד, ותוכלי לקבל מענה אבחוני וטיפולי. המעבר לחינוך מיוחד אינו כל כך מהיר, למעט מקרים חריגים מאוד, בהם ברור שהילד אינו מתאים למסגרת רגילה.
יתכן והוא יוכל לקבל סיוע בעת העליה לגן עיריה על ידי גננת שי"ח. לשם כך, עליך לפנות לאבחון על ידי גורם מורשה (פסיכולוג/פסיכיאטר/נוירולוג/רופא התפתחותי), ולהציג את הדו"ח ברשות המקומית אליה את שייכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)