שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אלונה
    03/05/2016

שלום
    ביתי בכיתה ב חכמה אינטילגנטית ובוגרת
    אני שמה לב כי אינה מתחברת בקלות או יותר נכון לא רוצה להתחבר לילדים
    מעין סגירות כזו שאיני יודעת אם קשורה להימנעות או באמת לחוסר רצון
    לא ייחסתי לכך חשיבות שכן על פניו הכל מתנהל כשורה איני רואה בעיות והיא סהכ סתגלנית ומסתדרת
    אולם אם אני חושבת על זה אני שמה לב שהיא אינה מוזמנת לחברות בתדירות גבוהה אם בכלל וכן כמעט אפפעם לא מעוניינת להזמין
    מה שכן היא רוצה זה להיות בקשר עם חברה שאיתה מהגן ומאחר שהיא עסוקה בדכ קרה שכלל לא נפגשה עם ילדים בשנתיים האחרונות
    לציין כי אני זו שיוזמת עבורה מפגשים ( היא שוללת חברויות מסוימות או ללכת לפארק שכונתי לדוג ..מעדיפה להיות בבית לצפות בטלויזיה...)
    מה שקורה כעת זה שאותה חברה התחברה לילדה אחרת והן ממש עושות לה אנטי ( לאורך השנים היו הרבה עליות ירידות ביניהן ונראה כי היא מאוד מקנאה בביתי ומנסה להוריד לה הבטחון - בשנה שעברה ביתי ממש לא רצתה ללכת לביה"ס ובכתה בסיטואציה מסוימת מכל הלב - דבר שלא אופייני לה בכלל)
    כאמא מאוד אכתית ומעורבת די צפיתי מהצד וראיתי שהיא מסתדרת לבד אולם שוב אני תוהה אם עליי לעשות משהו מאחר ושוב הסיטואציה מתרחשת והיא מספרת על העלבות מצד הילדה - בשנה שעברה ממש הרחיקה אותה מחבר הכי טוב שלה בכיתה )

האם עליי לדבר עם ההורים
    מלבד חיזוקים איך אוכל לעזור לה שכן היא כלל לא מתלהבת להיפגש עם אחרים כך שאיני יכולה לגרום לה לא להיות תלויה בחברה המשמעותית שלה שלא תורמת אלא הורסת לה כל דבר (היום פשוט ראיתי את שתי הבנות מסתודדות ומרכלות עליה כמו 2 זקנות ותהיתי איך איך מרגישה ומעבירה הזמן אם פוגעות בה כך...)

הדבר היחיד שעשיתי כעת זה לתאם פגישה עם המורה -
    מלבד זה מה יכולה לעשות על מנת שמצבה החברתי לא יחריף ותסתגר עוד יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לשאלה

אלונה
    03/05/2016

אגב ...מדוע תוהה אם בעצם נוקטת בהתנהגות של הימנעות ולא בוחרת בכך זו העובדה שהיא ככ מוכשרת ועדיין לא רוצה ללכת לשום חוג בזמן שכל חברותיה נמצאות לפחות בחוג אחד
    היא מוכשרת וטובה בכל דבר שבוחרת לעסוק בו וחבל לי מאוד שתפספס את כישוריה ולא תתמיד.
    אני מרגישה שהיא מתבזבזת בעוד היא בוגרת ומאוד פקחית הסביבה מתנהלת בילדותיות והיא לא ממצה הפוטנציאל שלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פז שפירא
    04/05/2016

הי אלונה,

אני מציעה לפנות לפסיכולוג ילדים כדי לבדוק מה מקור הקושי ומה ההתערבות המתאימה - הדכת הורים, טיפול או משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו