ילדה בת שש שמסרבת להיפרד בבוקר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שש שמסרבת להיפרד בבוקר
    מלי פלח
    04/05/2016

יש לי ילדה בגיל שש וחצי כיתה א', אחת מבין ארבע הקטנה ביותר מסרבת להיפרד בבוקר ממני, היה גם קטעים כאלה בזמנו בגן וכן בתחילת השנה בכיתה א', אבל זה הפסיק ועכשיו חמור הרבה יותר, ממש רצה אחרי מושכת לי בחולצה ממש קושי מבחינתה, אני בררתי אם הכל בסדר בבית הספר ומבחינה חברתית אם יש משהו שמציק אבל הבנתי שהכל בסדר, אז מדוע עדיין היא לא משחררת וכן מה עושים? עזרה דחוף!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שש שמסרבת להיפרד בבוקר - תגובה

פז שפירא
    05/05/2016

ייתכן שהקושי של ביתך הוא במעברים ואז גם אם הכול בסדר בבית הספר המעבר מהבית לבית הספר קשה לה. כיצד את מגיבה כאשר היא מתקשה להיפרד? אם ביתך מרגישה שאת חרדה מהפרידה זה גם עשוי להשפיע.

כדאי לשוחח איתה, להגיד לה שהפרידה בבוקר קשה לה ולכן תעשו מעין טקס פרידה בכל בוקר בה תעשו את אותם הדברים. כדאי להחליט איתה ביחד על טקס קצר שלאחריו את תלכי. הטקס יכול לכלול למשל חיבוק, שתי נשיקות, משפט שעליו תחליטו יחד שאת תגידי לה... אם אפשר לבקש מצוות בית הספר שמישהו יקבל אותה זה יכול להקל על הפרידה. חשוב להתמיד בטקס ולא למשוך אותו ולאחריו ללכת ולהשרות על ביתך ביטחון שהיא מסוגלת להתמודד ויהיה בסדר אחרי שתלכי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו