מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 7 שנגעלת מכל כך הרבה דבריםליאת15/05/2016
יש לי ילדה בת 7 .. שנגעלת מהמון דברים ..... שמתי לב שזה התחיל עוד כשהיתה ממש קטנה .. אבל שמתי לב לעוד דברים חדשים ..... היא נגעלת שאנשים זקנים יגעו בה ( כולל הסבתא ) ... שלא לדבר על נשיקות ... במידה שאני או מישהו שתה לה מהכוס או טעם לה מהאוכל היא לא תגע בזה יותר... אם היא תיכנס לשירותים אחרי ... היא לא תשב עד שתנקה את האסלה עם נייר .... נראה לי אובר כל הסיפור הזה ..... אבא שלה טוען שהוא היה בדיוק כמוה ..... גם באוכל היא מאוד מאוד בררנית ומרקמים מסוימים דוחים אותה .... מה לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 שנגעלת מכל כך הרבה דברים - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין16/05/2016יש ילדים יותר רגישים. כל מרקם או תחושה או ריח מפריעים להם יותר מאשר לאחרים. בנוסף לכך, יש תגובה רגשית התנהגותית לכך.
תחושת גועל היא משהו שמאוד קשה להתגבר עליו, אבל אפשר להפחית את התגובתיות הרגשית לסיטואציה על ידי חשיפה ותיווך. כן אפשר לאפשר לה גבולות שמתאימים לה, למשל שלא ישתו לה מהכוס ושלא ינשקו אותה בניגוד לרצונה.
אפשר לכבד את המקום שלה, אבל לא לאפשר לזה לתפוס מקום ולהפריע לשגרת החיים בבית. אם זה הופך למגבלה משמעותית בבית, כדאי לסייע לה להתגבר בשיטות קוגניטיביות התנהגותיות. כלומר ," נכון שלא נעים לך ש...., אבל זה לא נורא, ואני בטוחה שאת יכולה להתגבר על כך".
אם הבעיה חריפה מאוד, כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק ו/או פסיכולוג ילדים להדרכת הורים.
אם ישנן השלכות לתחומים אחרים, כמו רגישות לרעשים או קשיים בלימודים, כדאי לבדוק אם מדובר גם בהפרעת ויסות חושי, כגון הפרעת קשב.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)