בן 8 לא נרדם בגלל סרט מפחיד מאוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 8 לא נרדם בגלל סרט מפחיד מאוד
    maya
    18/05/2016

שלום רב,
    לפני שבוע הבן שלי, בן 8, צפה במהלך היום בסרט הראשון בסדרת הארי פוטר וסיפר כי סצינת הסיום היתה קצת מפחידה. מאוחר יותר כשהלך לישון, לא הצליח להרדם, אמר שסצינת הסיום מפחידה או מאוד ואינו יכול לישון בגללה. כשנרדם לבסוף היתה שנתו טרופה והוא התעורר מוקדם בבוקר שלמחרת. העניין נמשך כבר שבוע, גם כשאני מאפשרת לו לישון איתי במיטה השינה שלו מוטרדת ונראה שהוא לא מוצא מנוחה. הוא מספר שבמשך היום הנושא לא מטריד אותו, אלא רק לפני שהולך לישון. לא ביטלתי את הפחד שלו, גיליתי הבנה והסכמה שאכן מדובר בתמונה לא נעימה, אבל גם הדגשתי בפניו שמדובר בחזיון של בדיה ולא משהו אמיתי או שיכול להיות אמיתי... לפני כמה חודשים חוינו מקרה דומה, אבל תוך יומיים הפחד התעמעם ולבסוף חלף והוא חזר במהרה לשגרת שינה רגועה. הפעם נראה לי שהמצב חמור יותר, ואני אשמח לעצתכם איך לסייע לו. יצויין שבשגרה יש לילד הרגלי שינה טובים, הולך לישון וקם בשעות קבועות, לא סובל מסיוטים, נרדם בקלות וכו'.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 8 לא נרדם בגלל סרט מפחיד מאוד - תגובה

פז שפירא
    18/05/2016

הי,

נשמע שהתייחסת יפה לפחד שלו בכך שנתת לו לגיטימציה ואמרת שראה תמונה לא נעימה. אפשר לדבר איתו - במהלך היום ולא בלילה, לשאול אותו מה מפחיד אותו במה שראה.
    בלילה אני ממליצה שישן במיטתו ואם יש צורך לשבת לידו בשקט עד שנרדם. במהלך הלילה אם הוא מתעורר מסיוט אני מציעה לגשת אליו, לחבק אותו, לומר לו שהיה לו חלום רק, שזה רק חלום ושיחזור לישון. כלומר - להרגיע באופן קצר וחם ולא לעשות מזה סיפור גדול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו