מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילת טיטול בלילה+שינוי גןאנה15/05/2008
מצטערת על האורך וממש אודה על תגובה מפורטת--אני כבר התייאשתי להחליט לבד...
יש לי ילדה בת 3.7--היא גמולה ביום כבר שנה אך עדיין לא גמולה בלילה.היא ישנה עם טיטול ולא מתעוררת לפיפי וקמה רטובה(ככה גם השנת צהרים בגן).
בנוסף היא עכשיו נמצאת במשפחתון פרטי של 6 ילדים דובר רוסית בלבד ואנחנו מעבירים אותה לגן פרטי תרום חובה של 30 ילדים דוברי עברית.
ההתלבטות היא איך כדאי לשלב את הדברים?
מצד אחד: רצינו להעבירה לגן כבר בסוף יוני(כי במשפחתון יש חופש בשבוע וחצי של סוף יוני וגם המליצו לנו להעביר לפני ספטמבר,לפני שכל הילדים מתחלפים ויהיו הרבה יותר מחלות וגם אם היא תחלה אז זה יהיה בקיץ ולא בחורף) וכשתהיה חופשת קיץ(שבועיים אחרונים של אוגוסט) להחזירה לשבועיים האלה למשפחתון שלה --------האם זה לא יעשה לה בלגן?? כי עד שהיא תתרגל לגן החדש,נחזירה לתקופה למשפחתון? וגם יש את עניין הגמילה----אם אני עכשיו מתחילה לגמולה בלילה ובגן(להוריד את הטיטול לגמרי ולתת לה להסתגל)---וכל העניין יגלוש עד לסוף יוני,אז זה יהיה לה יותר מדי קשה(ואני גם פוחדת שמא עוד נצטרך להפסיק את הגמילה באמצע)
מצד שני: נוכל לשימה בגן החדש רק בספטמבר ואז יהיה לי את כל הקיץ לגמול אותה(ואז הבעיה היא שיהיה לנו שבוע וחצי שנצטרך למצוא סידור אחר(כי המשפחתון בחופש) וזה קצת בעייתי מבחינתי).
אני אוסיף רק שבימים האלה אני מסבירה לה על עניין הפיפי בלילה אבל בנתיים בלי להוריד את הטיטול ואומרת לה שאם היא תתעורר אם טיטול יבש היא תקבל מדבקה(בנתיים אני נותנת לה בכל מקרה).---האם כדאי לשלב טיטול-תחתון לפני שעוברים בצורה דרסטית לתחתונים רגילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים ושינויים
שושי יעקובי15/05/2008אני מרגישה מדבריך הרבה מאוד חרדה סביב המעבר לגן החדש. אומנם המעבר הוא שינוי משמעותי אולם לא כל הילדים חווים משבר ארוך. גם אם המעבר יהיה תקופה מעט קשה לילדה לא בהכרח תהיה להנסיגה בשליטה בצרכים. לכן אני חושבת שאת יכולה לנסות ולהתחיל את תהליך הגמילה בלילה. יכול להיות כי ללא קשר למעבר גן, הילדה שלך עדיין לא בשלה לגמילה בלילה. תוכלי לראות זאת אחרי נסיון של גמילה. כדאי לנסות את הגמילה ללא טיטולים מיוחדים כי הם ימנעו מהילדה לחוש את הרטיבות (את הפיספוסים) הנדרשים ללמידה של שליטה בצרכים. הגמילה מהרטבת לילה יכולה להיות תהליך ממושך עם לא מעט פיספוסים בדרך. אם במשך תקופה לא תראי בשלות לגמילה בלילה תוכלי לתחזור לטיטול ולנסות בשלב מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)