מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה אצל ילדה בת שנתיים ועשר שלא ברור מדוע זה קייםm.g29/05/2016
שלום רב.
יש לי תאומות בנות שנתיים ועשרה חודשים,אחת מהתאומות פיתחה סוג של חרדת נטישה היא אינה עצמאית היא כל הזמן רוצה אותי בקרבתה לוקח לה זמן להירדם היא נהייתה אלימה עם התקפי זעם כלפיי כל הסובבים אותה ובשבוע האחרון קשה לה להיפרד ממני שאני שמה אותה בגן היא רוצה עוד חיבוק ועוד נשיקה ולא עוזבת, מה שלא היה לפני.
יש לציין כי היא תמיד הייתה מפונקת ותמיד דומיננטית יותר מאחותה התאומה אבל הרצון שלה להידבק בי ולא לזוז ממני וגם לא לתת לאחותה להתקרב אליי זה משהו שהחל רק בחודשיים האחרונים ורק הולך ומחמיר.
משהו חשוב נוסף לעומת אחותה קשה לה לקבל אנשים חדשים לוקח לה זמן עד שהיא נפתחת לאנשים חדשים.
אני ממש מוטרדת ולא יודעת מה לעשות.
אשמח לעצה ואפילו הפנייה לייעוץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה אצל ילדה בת שנתיים ועשר שלא ברור מדוע זה קיים - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין29/05/2016שלום לך
שינויים התנהגותיים מהסוג שאת מתארת יכולים בהחלט להיות אופייניים לגיל. כל ילד מגיב אחרת, ולכן לא תמיד זה יראה כך אצל ילדים אחרים. תאומות היא חוויה משמעותית, שיכולה להיות לא פשוטה, ובהחלט יש מקום להדרכת הורים כשיש קושי יום יומי ברמה הזו. חוויה יומיומית שכזו יכולה בהחלט להיות מתישה.
אתם יכולים לפסיכולוג התפתחותי או קליני שמטפל בגיל הרך ולבחון אפשרויות התמודדות, דרך ייעוץ הורי או אולי טיפול דיאדי (מפגשים משותפים להורה ולילד שמטרתם עבודה על הקשר).
כדאי לבדוק גם איך הילדה במסגרות אחרות, בגן או מול אנשים אחרים, ולראות כיצד היא מתנהלת בסיטואציות שונות.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)