חרדה אצל ילדה בת שנתיים ועשר שלא ברור מדוע זה קיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה אצל ילדה בת שנתיים ועשר שלא ברור מדוע זה קיים
    m.g
    29/05/2016

שלום רב.
    יש לי תאומות בנות שנתיים ועשרה חודשים,אחת מהתאומות פיתחה סוג של חרדת נטישה היא אינה עצמאית היא כל הזמן רוצה אותי בקרבתה לוקח לה זמן להירדם היא נהייתה אלימה עם התקפי זעם כלפיי כל הסובבים אותה ובשבוע האחרון קשה לה להיפרד ממני שאני שמה אותה בגן היא רוצה עוד חיבוק ועוד נשיקה ולא עוזבת, מה שלא היה לפני.
    יש לציין כי היא תמיד הייתה מפונקת ותמיד דומיננטית יותר מאחותה התאומה אבל הרצון שלה להידבק בי ולא לזוז ממני וגם לא לתת לאחותה להתקרב אליי זה משהו שהחל רק בחודשיים האחרונים ורק הולך ומחמיר.
    משהו חשוב נוסף לעומת אחותה קשה לה לקבל אנשים חדשים לוקח לה זמן עד שהיא נפתחת לאנשים חדשים.
    אני ממש מוטרדת ולא יודעת מה לעשות.
    אשמח לעצה ואפילו הפנייה לייעוץ.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה אצל ילדה בת שנתיים ועשר שלא ברור מדוע זה קיים - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    29/05/2016

שלום לך
    שינויים התנהגותיים מהסוג שאת מתארת יכולים בהחלט להיות אופייניים לגיל. כל ילד מגיב אחרת, ולכן לא תמיד זה יראה כך אצל ילדים אחרים. תאומות היא חוויה משמעותית, שיכולה להיות לא פשוטה, ובהחלט יש מקום להדרכת הורים כשיש קושי יום יומי ברמה הזו. חוויה יומיומית שכזו יכולה בהחלט להיות מתישה.
    אתם יכולים לפסיכולוג התפתחותי או קליני שמטפל בגיל הרך ולבחון אפשרויות התמודדות, דרך ייעוץ הורי או אולי טיפול דיאדי (מפגשים משותפים להורה ולילד שמטרתם עבודה על הקשר).
    כדאי לבדוק גם איך הילדה במסגרות אחרות, בגן או מול אנשים אחרים, ולראות כיצד היא מתנהלת בסיטואציות שונות.
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו