מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד להתייחס? אלימות מילולית אצל ילד בן 5אבא07/06/2016
בס״ד
שלום רב,
בני בן ה-5 מתבטא יותר ויותר לאחרונה בצורה אלימה (מילולית) שלדעתי גובלת ברמה שאינה תואמת לגילו. ביטויים כגון: ״אחתוך לו את הידיים ואת העיניים״, ״אני אשרוף אותם״, ״אני אהרוג אותו״. בני מתבטא כך בד״כ כלפי ילדים בני גילו (מהגן), שמשיחות איתו עולה כי הוא מרגיש שהם מעליבים אותו או שנמצא בתחרות מולם על ילדה אחרת וכדומה.
מעבר לכך, עולות בו הרבה אגרסיות שמתבטאות גם בבית כאשר אינו מקבל דבר מה.
אני מודע לכך שהנושא הוא רחב ורגיש, ולבטח מצריך הסתכלות ובחינה עמוקה יותר של הדברים. אולם יחד עם זאת, אני כותב היות ואני מרגיש צורך לברר מהי התייחסות נכונה שלנו כהורים כלפי הילד? האם לשוחח איתו על רגשות אלו? האם לומר לו שאסור לעשות דברים כאלו? האם לומר לו שאיננו מסכימים לדבר כך?
האם ניתן להפנות אותי לקרוא חומר בנושא זה? קישורים, ספרים וכדומה?
יש לציין, כי הוא ילד מקסים ונבון, חכם בצורה בלתי רגילה ואף מאד רגיש ומודע. בד״כ אינו אלים פיזית כלל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתייחס? אלימות מילולית אצל ילד בן 5 - תגובה
פז שפירא08/06/2016הי,
נשמע שבנך מבטא את כעסיו ותסכוליו באופן מילולי ועושה זאת איתך ולא כלפי ילדים אחרים. הבנתי נכון?
אם כך, זה נשמע לי בסדר וניתן לעזור לבנך להמשיג את הדברים בצורה מדוייקת יותר. למשל, כאשר הוא אומר - "אני אשרוף אותם" כדאי לומר לו משהו כמו: "אתה מאוד כועס עליהם. רוצה לספר לי מה קרה?"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)