ביישנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביישנות
    דנה
    16/06/2016

בני בן 6,לקראת כיתה א.יש לו קושי עם פעילויות שהוא המרכז בהן ולכן מסרב להיות "כוכב הגן" שזה יום שהוא הכוכב בגן,מביא משחקים מהבית ותמונות שלו...מסרב שאני אבוא לגן לעשות פעילות עם הילדים.עשינו מצגת למשפחה המורחבת והוא ממש נכנס ללחץ שייראו אותו במסך.הוא נורא רוצה להרשם לחוג אבל בפועל לא מעז להיכנס לחוג.חוץ מיזה ,בשיגרה שלו ובגן,יש לו חברים והוא לא ביישן בכלל ואף אסרטיבי.אני שואלת האם זה משהו שצריך לטפל בו שלא יתפתח עוד או להניח לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    16/06/2016

שלום דנה,
    ההתנהגות שלך בנך אופיינית לגיל. ילדים רבים חשים נבוכים להיות במרכז העניינים (גם מבוגרים לעיתים קרובות). אני חושבת שבמקרים כאלה, אפשר לשאול אותו איזו פעילות חלופית הוא היה חושב שתתאים. יתכן והוא יציע פעילות שבה משמיעים שירים שהוא אוהב, או מכינים מאכל שהוא אוהב. לאו דווקא מושיבים אותו במרכז כשכולם מסתכלים עליו.
    לגבי החוג, יתכן והוא חושב שלא יצליח או שמרגיש נבוך מעצם ביצוע הפעילות. אלו בדרך כלל מאפיינים אישיותיים שעם קצת הבשלה, מתמתנים. אם את מרגישה שמופיעה חרדה חברתית של ממש והתרחקות, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
    בברכה
    ד"ר מיכל חסון רוזנשטיין
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו