ילד אובססיבי לאוכל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד אובססיבי לאוכל
    אנה ס.
    16/05/2008

שלום, הייתי רוצה לשאול דבר מה בקשר לבני בן ה7. הילד עסוק באופן כפייתי באוכל ובאופן מסויים. מעבר לככ שמהרגע שהוא מגיע הביתה מבית הספר הוא מנדנד בלי הפסקה על האופן שבו הוא רוצה שיכינו לו את האוכל - מוודא וחוזר על ככ בכל רגע פנוי מהזמן שלו איתי, (אפילו כשהוא בשירותים, או שאנחנו נוסעים למקום כלשהו הוא כבר מעדכן אותנו ברצונותיו לארוחה הבאה- באופן מתיש במיוחד, הכולל אופן הכנה מדוייק וזמנים... (הוא מת מרעב..לפעמים גווע)ואין הוא מרפה גם כשמבקשים ממנו, או שמציעים לו לעשות דברים חברתיים- הוא בעקביות מבקש שנכין את הפסטה המסויימת במהירות ובזריזות, מחשב את הדקות ואת המרכיבים. הוא מפגין הרבה מאוד לחץ סביבו ולפעמים אינני מסוגלת יותר ומתפרצת עליו, מתגובתו אני מסיקה (אולי בטעות) שאין הוא מבין מה היה לא בסדר- אוכל הרבה- בקלות הוא מבקש חבילת פסטה, ויכול לאכול גם שלוש צלחות, אין הוא שמן, כי אני מקפידה על ככ שלא יאכל יתר על המידה- לפעמים הוא כבר מקיא , (מתלונן על כאבים בחזה ובבטן) ויכול להמשיכ כמעט מיד לאחר מכן באכילה.
    הוא ילד חכם- טוב מאוד במתמטיקה,וקורא בשטף- לאחר שעד גיל 3 כמעט לא דיבר כי לא ידע את השפה, גרנו בחו"ל. הוא היה אובססיבי בנוגע למכוניות, כשהיה קטן מסיע אותם שוב ושוב ומסדר אותם בשורות ארוכות.
    אנא עיזרו לי, אני מרגישה שאוזלים לי הכוחות אליו, והייתי רוצה להפסיק לכעוס עליו כל הזמן בגלל הדרישות המעייפות שלו.
    תודה רבה,
    אנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד אובססיבי לאוכל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה וטיפול

לירון און
    19/05/2008

אנה שלום,
    פעמים רבות אנו מתמודדים עם כדור שלג, אשר אבן קטנה במורד התלול החלה אותו.
    מסיפורך המפורט לא ברור מה האבן ואפילו לא ברור אם בנך חווה מצוקה נפשית כתוצאה מהרגליו,
    עם זאת מגוןן הסממנים של התנהגותו וכן העובדה, כי היא משלבת בין סגנון התנהגות נוקשה וסוג של כפייה עליכם- כל אלו מצריכים פניה ישירה להיוועצות אצל איש מקצוע בתחום. תוכלי תמיד להיעזר ביועצת החינוכית או בפסיכולוג המסגרת החינוכית על מנת שיפנו אותך הלאה לאניש מקצוע מומלצים. אני מייעץ לך לעשות כן!
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו