משחקי מיניות אצל ילד בן 6 איך מגיבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחקי מיניות אצל ילד בן 6 איך מגיבים
    הילה
    28/06/2016

שלום,
    בני בן 6 ואני רואה שהוא מוריד לאחיו בן 4.5 את המכנסיים והתחתונים כדי לצחוק - טוסיק, בולבול. הבן הקטן לא ממש מתנגד - לפעמים כי נהנה מתשומת הלב והמשחק ולפעמים מתלונן בפניי אחרי.
    גם ראיתי שהבן הגדול מבקש מחבר שבא לבן השני, בן 4.5, להוריד את המכנסיים ולהראות את הבולבול (לא ממש שמעתי מה נאמר, יותר ראיתי מה קרה).
    אמרתי לבן ה6 מספר פעמים מהם הגבולות - שלהוריד בגדים זה לא חלק מהמשחק ושאלו איברים פרטיים של אחר, אבל אין הפנמה ואין יישום....
    מה עושים?
    אני לא ככ יודעת איך להגיב בלי ליצור עניין גדול ועדיין לאפשר סקרנות טבעית.

תודה,
    הילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעה אישית

ענת
    28/06/2016

עם בני הבכור היו מקרים דומים באותו הגיל (6-7). היה נוהג להתפשט עם אחיו הצעיר ועם חברים שהיו מבקרים, ולדבר על "בולבול" ו"טוסיק". לדעתי זו סקרנות טבעית, אך כדאי לוודא שהדבר נשאר טבעי ותמים. אני הייתי מקפידה שמשחקים אלו יעשו רק בסלון ולא בחדר שלו, כדי שאוכל להשגיח ולשים עין מרחוק בלי לתת תחושה שאין פרטיות. כן שמתי סוף למקלחות משותפות אחרי הבריכה שהיו נהוגות - כדי למנוע מצב שיורידו תחתונים כשהם לבד ושחס וחלילה יהיה מגע.

בשום שלב לא הרגשתי שמשהו לא בסדר, המשחקים היו תמימים יחסית ופשוט חלק מסקרנות טבעית לגבי הגוף והאיברים שנחשבים "שובבים".

בגיל שהתחיל להתעניין באיבר שלו ולשחק, הדבר נפסק בטבעיות מהבנה שזה משהו פרטי ואישי.

מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי מיניות אצל ילד בן 6 איך מגיבים - תגובה

פז שפירא
    29/06/2016

הי הילה,

מצד אחד הסקרנות היא טבעית ויש לתת לה מקום ומצד שני חשוב להסביר מהי התנהגות מינית מקובלת ומה לא. לכן, אולי כדאי להגיד לבנייך (לשניהם) שמעניין אותם האיברים הפרטיים, הטוסיק והבולבול, מעניין אותם לראות אותם אצלם ואצל אחרים. ולהגיד מצד שני שאסור להוריד לילד אחר את הבגדים כי אלו האיברים הפרטיים שלו. זה חשוב להסביר כדי שבנייך ילמדו שאסור להפשיט אותם ושהגוף שלהם הוא פרטי. אני מציעה שאחרי אמירה כזו, אם זה קורה שוב להפריד ביניהם ולהגיד שעכשיו הם לא משחקים ביחד כי את לא מרשה להוריד את הבגדים של ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו