מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר דירה גן ותינוקת חדשה... איך מקלים??ורד30/06/2016
אז.... אני מתחילה להילחץ
זה לא היה לי בראש ופתאום זה צץ
יש לי ילד שבספטמבר יהייה בן שנתיים וחצי.
ובאוגוסט-ספטמבר כל העולם שהוא מכיר משתנה.
אנחנו עוברים דירה, הוא יתחיל גן חדש ואני צפויה ללדת לו אחות קטנה ממש בחופש אוגוסט:)
כל הרבה שינויים פתאום מתחילה לפחד מאיך שיגיב..
הגן שהוא נמצא בו זה כמו חממה 6ילדים וגננת כמו סבתא שנייה, הוא אוהב את הגן כל כך וגם אני אבל הוא גדול מידי כולם שנה הבאה חדשים וקטנים, אז הוא הולך להיות בגן עם 20-25ילדים וכמובן צוות חדש.
בקשר לבית אנחנו גרים בדירה פיצית והוא ישן איתנו בחדר בגלל חוסר מקום מה שאומר שלא רק שאנחנו עוברים לדירה גדולה יותר אלא הוא גם עובר לחדר לבד
וכמובן תינוקת חדשה.
איך מקלים?
האם אני מגזימה? ממש מפחדת שזה יותר מידי להכיל הוא על כך אוהב את הבית, את הפינה שלו את הגן...
לא בא לי שהוא ישתנה בגלל כל הבלאגן הזה, הוא ילד מקסים.
נ.ב. מוסיפה שאלת הצעה- יש לי אפשרות לשים אותו בגן שהוא נמצא בו היום לכמה חודשים בנתיים נרשמו רק 2 בני שנה.. זה לא נכון להתפתחות שלו להשאיר אותו שם אבל אולי בכדאי להוריד שינויים? ואז אחרי החגים לשים אותו בגן חדש?? או שעדיף מ 1.9 להתחיל את הגן שהוא הולך להיות בו כל השנה.
סתם מחשבה שעלתה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה גן ותינוקת חדשה... איך מקלים?? - תגובה
מיכל ארנרייך02/07/2016ורד שלום, ראשית לגבי השאלה השניה מוטב שיתחיל בגן החדש ולא לעשות לו מעבר נוסף אחרי החגים. שנית, החששות מובנים וטבעיים. מדובר בשינויים רבים בבת אחת. עם זאת ילדים מסוגלים להסתכל לשינויים. כדאי להתחיל לדבר איתו במילים ו בתמונות באופן קונקרטי על השינויים הצפויים. הרבה מאד תלוי באיך אתם תגיבו ועד כמה אתם תהיו בחרדה. אם תחושו בטחון ותשדרו לו שאפשר להתמודד, יהיה אפשר לצלוח את התקופה ביתר קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)