הילד לא יודע להינות, בבית בבית הספר ןלא אוהב לצאת לבלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד לא יודע להינות, בבית בבית הספר ןלא אוהב לצאת לבלות
    אמא דואגת
    08/07/2016

שלום רב, רציתי לשאול לגבי בני, הוא בן 7 וחצי. שמתי לב לאחרונה שהוא ממש לא אוהב להנות מדברים שצריכים להיות מהנים כמו: להיות בקייטנה עם חברים שהוא כבר מכיר, ללכת לים עם המשפחה, להגיע למסיבת סיום של כיתה א' למרות שיש לו תפקיד מרכזי בהופעה. הוא אומר שמשעמם לו ולא רוצה ללכת, מעדיף להישאר בבית. יש לציין שהוא ילד בכור אחריו יש עוד 2 אחיות בהפרש של שנה. בסופו של דבר הוא מגיע למסיבות או קייטנה אחרי שכנועים שיהיה לו כייף או יקבל הפתעות.
    האם יש צורך בטיפול כלשהו?
    האם אני צריכה לדאוג או שזה יחלוף מעצמו? אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד לא יודע להינות, בבית בבית הספר ןלא אוהב לצאת לבלות - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    09/07/2016

שלום אמא דואגת,
    גם לי יש לפעמים חשק פשוט להיות בבית ולא לעשות כלום. לפעמים גם אין לי חשק ללכת למקומות שאמורים להיות מהנים. אני מניחה שגם לך לא תמיד מתחשק.
    אני חושבת שאת שואלת אם אולי מדובר בחרדה כלשהי. אולי פחד מכשלון או חרדה חברתית?
    שימי לב אם מדובר בדברים ספציפים שהוא נמנע מהם או שפשוט רוצה לנוח קצת בבית. אם את רואה שיש עוד סימנים של חוסר שקט או המנעות, פני להתייעצות.
    אם לא, יתכן והוא פשוט עייף משנת הלימודים, ופשוט רוצה קצת שקט בבית.
    שיהיה חופש נעים
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו