מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להתחבר לילד שלא אוהב אותך - הורים שמחפשים פתרוןרויתוש20/07/2016
אל תדאגו, לא התכוונתי שהבן שלי לא אוהב אותי...
מה כן?
בן 7, עצמאי עם אופי טוב, ותרן (לטעמי יותר מדיי), שאוהב להתחבר לחבר מסויים שכל הזמן מראה/משמיע לו כמה הוא לא חבר שלו וכמה יש אחרים שהם חברים יותר טובים שלו.
בקיצור, קצת התעללות נפשית. לא שיש לילד הזה יותר מדיי מה להציע...
אומנם הבן שלי לא תמיד מתרגש מזה, אבל אני לא מבין מה הוא מוצא בו ולמה בוחר דווקא אותו.
אנחנו מנסים להניא אותו ממפגשים כאלו, אבל הוא בשלו ורוצה לשחק/להזמין רק אותו.
מה עושים? אשמח לעצה מקצועית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחבר לילד שלא אוהב אותך - הורים שמחפשים פתרון - תגובה
פז שפירא21/07/2016הי,
איך התקשורת עם בנכם? האם ישנה אפשרות לשוחח איתו על האינטראקציה עם אותו ילד, איך הוא מרגיש וכיצד ניתן להגיב לאותן ההערות של הילד השני?
אם התקשורת פתוחה אני מציעה לאפשר את המפגשים אבל לדבר איתו, לעודד אותו להגן על עצמו ולתת לו כלים להתמודדות עם ההערות - רצוי לתת מספר אפשרויות ולשאול אותו איך ירצה להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת טובה
רויתוש21/07/2016היי, תודה על המענה.
בשיחה על האינטראקציה הוא מודע לכך שהוא נפגע, אך לא תמיד מתרגש מזה.
אני תמיד מחפשת להבין מה הוא מוצא בו כדי לראות איך אפשר לספק את הצורך הזה בבית, אבל לא מוצאת.
איך לדעתך אפשר לכוון את השיחה כך שתניב פרי? אילו אפשרויות אפשר לתת לו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת טובה - תגובה
פז שפירא21/07/2016הי,
לקשרים עם קבוצת השווים יש ערך ייחודי, שלא תמיד ניתן להחליפו בקשר עם בני המשפחה. מה שכן ניתן לעשות הוא לעזור לבנך להתנהל בתוך מערכות יחסים באופן שהוא יוכל להגן על עצמו מפני ניצול או פגיעה.
אני מציעה לומר לבנך ששמת לב לההערות שהוא מקבל מהילד השני, שנראה שזה פוגע בו ושאת רוצה לחשוב יחד איתו איך הוא יוכל להגן על עצו מההערות הללו. ישנן דרכים שונות בהן ניתו להגיב. לשם התחלה אפשר לומר לילד השני שזה לא נעים לו שהוא אומר את הדברים האלה ושיפסיק. אם הילד השני לא מפסיק בנך יכול לומר לילד השני שהוא לא ישחק איתו עד שיפסיק לומר לו את הדברים.
לא פירטת לגבי אופי המשחק שלהם, אך אם יש מצב בו בנך מוותר על רצונותיו יתר על המידה במהלך המשחק כדאי לעודד אותו להתעקש על חלק מהדברים ולחשוב יחד איתו איך ניתן לעשות זאת ובאילו מילים להשתמש.
אם בנך יתקשה לעשות זאת בעצמו אפשר לשאול אותו אם היה רוצה שאת תגידי את הדברים במקומו כאשר הילד השני מעליב או פוגע בבנך, או אם הוא משתלט על המשחק (במצב כזה אם בנך מסכים אפשר להתערב ולעשות חלוקה צודקת של הדומיננטיות במשחק).
אם יהיה קשה ליישם זאת בעצמכם תוכלו לפנות להדרכת הורים ולעבוד על כך עם איש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)