נטישת ילדה בגיל שנתיים מה עלי לעשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נטישת ילדה בגיל שנתיים מה עלי לעשות
    רונית
    25/07/2016

אני ובת זוגתי נפרדנו לפני כחצי שנה שהילדה שלי הייתה בת שנתיים וקראה לכל אחת מאיתנו אמא האקסית שלי ניתקה ונעלמה בפתאומיות לחלוטין מהחיים של הילדה שלי
    כל החצי שנה שעברה הילדה חא הזכירה פעם אחת את שמה לאחרונה בשבועיים האחרונים. אומרת את השם כמעט כל יום כגון לא רוצה את אורית רק את אמא שלי ואני כנובן לא אומרת לה שאין אמא אורית אלא תמיד מחזקת לה שאני תמיד פה
    רק לציין שכבר לא מכנה את אורית כאמא אורית אלא רק אורית

רק לציין כמה דברים הבת שלי כיום בת שנתיים וחצי במשך כל החצי שנה של הנתק שמה של האקסית לא הוזכר בנוכחות הילדה לעולם כך שלא שמעה את השם רק לציין שלאקסית יש ילדה משלה כיום בת שנה מאותו תורם וגם את שם הילדה פתאום החלה להגיד
    הייתי בטוחה ששכחה כי עברה חצי שנה מה קרה פתאום? ואיך עלי להגיב?
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטישת ילדה בגיל שנתיים מה עלי לעשות - תגובה

פז שפירא
    26/07/2016

הי רונית,

זה קורה לא מעט שילדים לא מדברים על משהו משמעותי שקורה להם ואין זה מעיד על שיכחה. העובדה שלא דיברה על כך עד כה יכולה לנבוע מסיבות שונות. למשל, אולי הרגישה שזהו נושא שקשה לדבר עליו בבית, או שהעדיפה (באופן לא מודע) להניח לנושא ולהדחיקו.

דווקא נשמע משמח שכעת היא מרגישה בנוח לפתוח את הנושא. היא מאוד צעירה ולא ניתן להרחיב איתה על העניין אבל ניתן ורצוי להגיב לדבריה. יכול להיות שהיא אומרת שלא רוצה את אורית אבל בעצם היא מבטאת בכך געגוע אליה, תמיהה למה היא עזבה או פחד מכך שאת תעזבי גם. מציעה להתחיל להגיב אליה בעניין. למשל - כאשר היא אומרת: "לא רוצה את אורית רוצה רק את אמא שלי" אפשר להגיד: פעם אורית הייתה פה איתנו כל הזמן ועכשיו היא בכלל לא פה. או - אורית הלכה מאיתנו, מעניין איך זה גורם לך להרגיש.

בכל אופן, ניתן גם להתייעץ עם פסיכולוג ילדים אם את תרגישי צורך הדרכה יותר אישית בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו