מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3.5 מתקשה להרדם מה עושיםמשה הצדיק26/07/2016
היי
ילדי בן שלוש וחצי ילד שובב וחמוד חברותי וחכם, מתקשה מאוד ״להכנס למצב שינה״ , הוא נרדם כשהוא מתמוטט או באפסית כוחות.
הבת שלנו למשל בת 5 תמיד אומרת ״אני עייפה והולכת לישון״ אבל הוא לא מסגל. הכי עצוב/מצחיק שהוא אומר ״אבא, אין לי כח לישון״.
הוא גם דרש שיכניסו לו מנרת לילה, והוא רוצה נורה חזקה (יש לנו כמה מנורת לילה) אז כנראה שיש פה אלמנט של פחד או חרדה, אבל הוא לא מתלונן בכיוון , והתקשורת איתו מאוד פתוחה, על חתול הוא יכול להגיד ״אבא אני מפחד״ .
יש לו עוד ביישנות כלפי בוגרים זרים, ובבית כנסת מתבייש לרוץ עם ילדים שזרים לו. אבל מזה אני לא מוטרד בינתים כי הוא קטן.
מה עושים כדי שהוא ילמד ״להכנס למוד שינה״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 מתקשה להרדם מה עושים - תגובה
פז שפירא26/07/2016הי,
ילדים רבים אינם אוהבים ללכת לישון, הם לעיתים מרגישים שהם מפסידים את האקשן או שמבינים שההורים רוצים זמן בלעדיהם וזה לא מוצא חן בעיניהם. יש ילדים שנלחצים מכך שהם אינם נרדמים בקלות.
חשוב לזכור שכהורים אינכם יכולים לגרום לכך שהילד ירדם. מה שכן - אתם יכולים ליצור עבורו את האווירה המתאימה לשינה. אני מציעה להתחיל ליצור אווירה של שינה לפני שהולך לישון - להחשיך את הבית ולהפחית רעשים. כדאי, אם זה לא נהוג בביתכם עדיין, לעשות טקס שינה קבוע (למשל רחצה-ארוחה-סיפור-נשיקה וכניסה למיטה). כמו כן כדאי לומר לו שזה בסדר לנוח במיטה ולא להירדם אבל שהחל משעה מסויימת עליו להיות במיטתו. אפשר להציע לו שתשבו לידו (בשקט ומבלי לדבר) עד שירדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - אבל
משה26/07/2016אנחנו עושים את כל מה שאת אומרת ! לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - אבל - תגובה
פז שפירא26/07/2016אם כך, כדאי להתייעץ באופן מעמיק יותר עם איש מקצוע. אם נראה לך שהעניין ממוקד בשינה ניתן לפנות ליועצת שינה. אך אם ייתכן ומדובר בחרדות שמובילות לקשיי שינה כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)