מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הענשת ילד קטן (?)אריאלה17/05/2008
בני הקטן בן שנה ושלושה חודשים, אני נמצאת איתו בבית והוא ילד די מפונק,.
אך, בעייתי העיקרית היא שהוא מתנהג הרבה פעמים מאוד לא יפה (למשל זורק את האוכל על הרצפה כאשר מסיים לאכול, הולך בכוונה למקומות שאיני מרשה (כמו חשמל או מכונת כביסה), נכנס לחדר השירותים ומשחק עם גליל י נייר הטואלט כולל הטבעתם בבית השימוש וכן הלאה . כאשר אני מעירה לו הוא מחייך וממשיך כאילו "דווקא". אני לא מעוניינת בשום אופן להכות אותו או לצעוק עליו - האם יש דרך חינוכית יותר? האם מותר להעניש ילד בגיל כה רך? אם כן מה הוא עונש ראוי בגיל זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הענשה?!
לירון און20/05/2008שלום אריאלה
אני מציע שנדון בחינך ולא בהענשה. לכל פעולה הורית יש משמעות חינוכית. בין אם הגבת לילד ובין אם התעלמת. בעיקר בעייתי להתעלם, אבל לחוש שלא פעלת נכון.
קבעי מספר כללים- כבר בגיל הזה, ועימדי עליהם בעקביות.
השתמשי בנוכחות הפיזית שלך כאמצעי למניעה ולריסון של מעשים שליליים. השתדלי לא להתרגז, אלא להגיב בקור רוח ותוך שליטה עצמית.
קיימת ספרות מקצועית רבה על חינוך כולל חינוך לגבולות בגיל הרך. בכל חנות ספרים קרובה תוכלי לבחור מן המצאי.
ברור לי שקל לתת עצות וקשה לישמן.
אולם זה בהחלט הזמן!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)