הענשת ילד קטן (?)

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הענשת ילד קטן (?)
    אריאלה
    17/05/2008

בני הקטן בן שנה ושלושה חודשים, אני נמצאת איתו בבית והוא ילד די מפונק,.
    אך, בעייתי העיקרית היא שהוא מתנהג הרבה פעמים מאוד לא יפה (למשל זורק את האוכל על הרצפה כאשר מסיים לאכול, הולך בכוונה למקומות שאיני מרשה (כמו חשמל או מכונת כביסה), נכנס לחדר השירותים ומשחק עם גליל י נייר הטואלט כולל הטבעתם בבית השימוש וכן הלאה . כאשר אני מעירה לו הוא מחייך וממשיך כאילו "דווקא". אני לא מעוניינת בשום אופן להכות אותו או לצעוק עליו - האם יש דרך חינוכית יותר? האם מותר להעניש ילד בגיל כה רך? אם כן מה הוא עונש ראוי בגיל זה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הענשת ילד קטן (?)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הענשה?!

לירון און
    20/05/2008

שלום אריאלה
    אני מציע שנדון בחינך ולא בהענשה. לכל פעולה הורית יש משמעות חינוכית. בין אם הגבת לילד ובין אם התעלמת. בעיקר בעייתי להתעלם, אבל לחוש שלא פעלת נכון.
    קבעי מספר כללים- כבר בגיל הזה, ועימדי עליהם בעקביות.
    השתמשי בנוכחות הפיזית שלך כאמצעי למניעה ולריסון של מעשים שליליים. השתדלי לא להתרגז, אלא להגיב בקור רוח ותוך שליטה עצמית.
    קיימת ספרות מקצועית רבה על חינוך כולל חינוך לגבולות בגיל הרך. בכל חנות ספרים קרובה תוכלי לבחור מן המצאי.
    ברור לי שקל לתת עצות וקשה לישמן.
    אולם זה בהחלט הזמן!
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו