מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה של רגישות יתר אצל ילד בן 11.5 שמבטאת בבכי לא רצוניאודליה אלמליח08/08/2016
שלום,
יש לי ילד בן 11.5, שלדעתי יש לו רגישות יתר, (אני חושבת שזו ההגדרה לבעיה) שהדבר העיקרי שמפריע לנו (ואני מאמינה שגם לו זה מאוד מפריע) זה שברוב המקרים בו הוא מקבל למשל מחמאות (הוא תלמיד מצטיין חברתית ולימודית)מאיתנו, ישר עולות לו דמעות בעיניים והוא מתחיל לבכות. כמו כן גם אם הוא רוצה להגיד לנו משהו שעבר עליו
(למשל אתמול ביקש לספר לנו על מבצע שהשתתף בו וגן זכה) הוא פשוט לא יכל לדבר וישן התחיל לבכות, ונראה שהוא פשוט מעדיף לא לדבר.
גם עם דברים לא טובים זה קורה, למשל ששבר את המשקפיים (פעם רביעית בחצי שנה)בשבוע שעבר, הוא אפילו לא סיפר לנו אנחנו פשוט ראינו ושאלנו אותו הכין המשקפיים ואז כשרצה לענות, הוא לא יכל לדבר ופשוט התחיל לבכות .
זה קורה המון וכשזה קורה אנחנו מתעלמים ועוזבים אותו לנפשו עד שזה עובר לו.(אני מרגישה שלא נוח לו שאנחנו מסתכלים עליו כשהוא במצב הזה)
המצב מאוד קשה גם לנו וגם לו.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? למי לפנות לעזרה?
תודה רבה,
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של רגישות יתר אצל ילד בן 11.5 שמבטאת בבכי לא רצוני - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין08/08/2016שלום אודליה,
נשמע שאכן הילד שלך רגיש מאוד, וזו תופעה מוכרת. הסיבה לכך שקשה לו לקחבל גם מחמאות היא שלעיתים הוא עשוי לחוש לא ראוי או אשמה במקרים כאלה.
נשמע שטיפול רגשי יכול להועיל לו ולכם בהתמודדות על כך.
בהצלחה
ד"ר מיכל חסון רוזנשטיין
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)