בעיה של רגישות יתר אצל ילד בן 11.5 שמבטאת בבכי לא רצוני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה של רגישות יתר אצל ילד בן 11.5 שמבטאת בבכי לא רצוני
    אודליה אלמליח
    08/08/2016

שלום,
    יש לי ילד בן 11.5, שלדעתי יש לו רגישות יתר, (אני חושבת שזו ההגדרה לבעיה) שהדבר העיקרי שמפריע לנו (ואני מאמינה שגם לו זה מאוד מפריע) זה שברוב המקרים בו הוא מקבל למשל מחמאות (הוא תלמיד מצטיין חברתית ולימודית)מאיתנו, ישר עולות לו דמעות בעיניים והוא מתחיל לבכות. כמו כן גם אם הוא רוצה להגיד לנו משהו שעבר עליו
    (למשל אתמול ביקש לספר לנו על מבצע שהשתתף בו וגן זכה) הוא פשוט לא יכל לדבר וישן התחיל לבכות, ונראה שהוא פשוט מעדיף לא לדבר.
    גם עם דברים לא טובים זה קורה, למשל ששבר את המשקפיים (פעם רביעית בחצי שנה)בשבוע שעבר, הוא אפילו לא סיפר לנו אנחנו פשוט ראינו ושאלנו אותו הכין המשקפיים ואז כשרצה לענות, הוא לא יכל לדבר ופשוט התחיל לבכות .
    זה קורה המון וכשזה קורה אנחנו מתעלמים ועוזבים אותו לנפשו עד שזה עובר לו.(אני מרגישה שלא נוח לו שאנחנו מסתכלים עליו כשהוא במצב הזה)
    המצב מאוד קשה גם לנו וגם לו.
    מה ניתן לעשות במקרה כזה? למי לפנות לעזרה?

תודה רבה,
    אודליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה של רגישות יתר אצל ילד בן 11.5 שמבטאת בבכי לא רצוני - תגובה

ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין
    08/08/2016

שלום אודליה,
    נשמע שאכן הילד שלך רגיש מאוד, וזו תופעה מוכרת. הסיבה לכך שקשה לו לקחבל גם מחמאות היא שלעיתים הוא עשוי לחוש לא ראוי או אשמה במקרים כאלה.
    נשמע שטיפול רגשי יכול להועיל לו ולכם בהתמודדות על כך.
    בהצלחה
    ד"ר מיכל חסון רוזנשטיין
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו