לא חביב ?בן 3 חמוד אך לא אוהב לומר שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא חביב ?בן 3 חמוד אך לא אוהב לומר שלום
    אודליה
    10/08/2016

היי בני בן 3 ילד מקסים מתוק אדיב רחמן חביב (אליי הכי הרבה)
    יש לי שאלה,
    כשאנחנו באים לסבא סבתא משני הצדדי והתדירות 1 לשבוע הוא מעקם פרוץ, אומר דיייי, לא מעוניין לחבק לנשק, ובכלל שאומרים לו שלום חמוד שלנוו הוא אומר דייי ומתחבא מאחוריי
    כמובן שזה מבאס אותם ואני אומרת שזה בסדר, זו תקופה , זה גיל, זה חלק מההתפתחות.
    אך אני שואלת אתעצמי מדוע הוא מתנהג כך? ומה תפקידי כאמא?

דבר נוסף, בערב הוא מבקש ממני אמא אני רוצה לאכול גבינה , מלפפון ועגבנייה ובסוף בקושי אוכל. נה עושה עם זה ? שהוא מבקש סתם ?
    והאם עליי אני להחליט ולהכריח לאכול ?כמו שעשו לי ?כמו שנקבע לי כי אני הילדה וההורה מחליט? האם בני צריך שאני אחליט בישבילו ולא אשאל אותו בכלל? כי יוצא שאינו אוכל טוב ובכללמבקש לחינם שזה מרגיז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא חביב ?בן 3 חמוד אך לא אוהב לומר שלום - תגובה

פז שפירא
    10/08/2016

הי אודליה.

לגבי שאלתך הראשונה - תפקיד משמעותי של הורים הוא ללמד את הילדים לשמור על גופם ולהקשיב לתחושותיהם. לדעתי במצב כזה שהילד אינו מעוניין לחבק ולנשק את סבא וסבתא צריך להיענות להרגשתו ולומר לו שזה בסדר גמור ושהוא מחליט על הגוף שלו.

לגבי שאלתך השנייה - כדאי לעודד לאכול בריא אך לא ללחוץ, לא להכריח ובאופן כללי לא להראות מעורבות רגשית גדולה מידי שלכם ההורים לגבי מה שהילד אוכל. כדאי להמשיך ולהציע אוכל בריא בארוחות ולהשתדל שהילד יגיע לארוחה רעב (בלי יותר מידי חטיפים בין לבין). אני מציע שכשהילד מבקש את האוכל לתת לו אך בכמויות קטנות יותר כך שאם הוא לא ירצה בסוף לא יהיה בזבוז רציני של אוכל.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו