ניהול כעסים אצל ילד בן 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ניהול כעסים אצל ילד בן 3
    טובטוב
    10/08/2016

שלום
    יש לי 4 ילדים . מתוכם תאומים בני 3.
    אחד התאומים אני מרגישה קושי איתו
    בחודש האחרון בגן כל יומיים היהת התקטטטות שונה בגן עם ילד אחר שזה נשך/ שרט.
    כל פעם שרבו על צעצוע או כסא או משהו אחר זה ישר קטטה ואז אלימות .
    אני לא יודעת איך להתמודד עם זה
    בבית כל הזמן אני מרצה לו ומסבירה לו שאסור להרביץ ואסור לנשוך ... הוא אומר לי שהוא יודע ואסור להרביץ והכלב נושך .. אך למחרת שקורה משהו מישהו מתגרה בו , יש ריב על איזה צעצוע ... כאילו הוא נדלק ופשוט נוהג באלימות
    כך גם בבבית . הוא ישר מרביץ
    אני כועסת , שמה בפינה ... ניסיתי המון דברים אך מרגישה כאילו אני פשוט מסתובבת סביב עצמי.. מה יכול לעזור? הוא מדבר בסדר גמור, עדיין לא מבטא רגשות כמו שצריך( ממתינה לטיפול קלינאית ) אבל סה"כ בסדר
    מה ניתן לעשוץ ?
    יש לך טיפים ?
    יש מקום שניתן לקבל יעוץ ? שניתן יהיה ללמד אותו איך לשלוט עלך כעסים ותסכולים
    גם מולנו כשלא מקבל מה שרוצה הוא שובר את הכלים , נשכב , צורח, מרביץ ...
    בסופ"ה האחרון חמישי-שישי-שבת כל יום היתה סצנה רצינית . אנחנו מובן לא ויתרנו . הוא המשיך לצרוח עד שנרגע ואז חוזר לעצמו ... אנחנו מותשים...
    הוא מאוד עוצמתי גם כששמח צועק משמחה
    האם יש לך רעיון מה צרך לעשות מעבר לקלינאית ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניהול כעסים אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניהול כעסים אצל ילד בן 3 - תגובה

פז שפירא
    10/08/2016

הי טובטוב,

מבחינה התפתחותית זה נורמלי שיהיו התפרצויות זעם שכן בנך נמצא בגיל בו הוא מנסה להשיג לו אוטונומיה ועצמאות וחווה תסכולים כאשר מגלה את מגבלותיו או כאשר אתם מגבילים אותו. אני מציעה שכאשר הוא מתפרץ תהיו לידו, תשקפו לו את הרגש שלו (לומר למשל - "אתה כועס עכשיו"), אל תאפשרו לו לפגוע בעצמו או בסביבה (אפשר לעשות זאת על ידי חיבוק או באמת לשים במקום מרוחק כפי שאת עושה כיום). כדאי להשתדל לעשות זאת מבלי להראות שאת כועסת. אפשר גם לנסות ולתת לו דרכים לצורך הרגעה עצמית כמו נשימות, ספירה ועוד.

לגבי התפרצויות שמתרחשות בגן - אני מציעה להראות לבנך שיש קשר בינך לבין הגננת לגביו. אפשר למשל להכין מחברת בה רושמים התנהגויות שלו - גם טובות וגם שליליות שאירעו בכל יום ושהגננת תעדכן אותך כאשר את מגיע לאסוף אותו מהגן. חשוב לומר לו כל הכבוד בימים שהצליח לא להתפרץ או שהצליח להתפרץ פחות.

במידה וזה לא עובד או שאת מרגישה שזה "גדול עליך" לעשות זאת ללא ליווי כדאי לפנות לאיש מקצוע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניהול כעסים אצל ילד בן 3

טובטוב
    11/08/2016

תודה על התשובה
    איזה איש מקצוע דאי לפנות ? האם זה איפוי בעיסוק? התפתחות הילד? פסיכולוג?
    פשוט לא מבינה לאן זה שייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניהול כעסים אצל ילד בן 3 - תגובה

פז שפירא
    11/08/2016

אני מציעה לפנות לאיש מקצוע המתמחה בפסיכותרפיה והדרכת הורים לילדים. זה יכול להיות למשל פסיכולוג או עובד סוציאלי קליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו