מחפשת כלים ללמד ילדה להתבטא בדרכים יעילות יותר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחפשת כלים ללמד ילדה להתבטא בדרכים יעילות יותר
    אנונימית
    23/08/2016

הי,
    אשמח אם יש לכם רעיונות להציע לי איך אני יכולה לעזור לילדה בת 5 לבטא את עצמה בדרכים לא אלימות - לדוגמא, לבטא רגשות של כעס...
    ציור פחות מתאים בשבילה משום שהיא מתחילה מציור ומשם זה נמשך לשבירת העטים והעפרונות ולאלימות כלפי וכלפי חפצים.
    הרעיון הוא בעיקר לזמן שצריך לישון כי אז בדרך כלל הכי קשה לה.
    צריכה משהו שיעזור לה לבטא את הזעם מבלי לפגוע באחרים או בעצמה או במה שבחדר ושיעזור לה להרגע לרמות שיכולה ללכת לישון כי כשמאוד זועמת גם הסרטים שאוהבת לא מרגיעים אותה והיא מתפרצת. וגם סרטים זה לא פיתרון משום שמנסה לא להשכיח אותה מהזעם (לא להסית את תשומת ליבה) אלא לאפשר לה לבטא את מה שעובר עליה...
    הקושי שלה זה שאין לה עדיין את השפה על מנת לבטא את עצמה אז פונה למה שמכירה - אלימות. לכן זקוקה לרעיונות יצירתיים.
    מדגישה שוב - חשוב לי מאוד שהרעיונות יאפשרו לה לבטא את עצמה ולא להסית את תשומת ליבה לדברים אחרים....
    תודה מראש לכל מי שינסה לעזור לי לחשוב על רעיונות יצירתיים שכאלו (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכוונה שלי היא...

אנונימית
    23/08/2016

הכוונה שלי זה שהאלימות היא לא מכוונת כלפי או כלפי עצמה או כלפי אחרים או כלפי חפצים... היא פשוט זקוקה לכלים שיעזרו לה לבטא את עצמה משום שאין לה עדיין את השפה לבטא את עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת כלים ללמד ילדה להתבטא בדרכים יעילות יותר - תגובה

פז שפירא
    24/08/2016

הי,

למה את מתכוונת בכך שאין לה את השפה? האם יש קושי שפתי? האם היא עברה אבחון?
    מה ניסית כבר לעשות בזמן שהיא מתפרצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרט...

אנונימית
    24/08/2016

תודה על התשובה, אני מבינה שהשאלה לא ברורה משום שלא הסברתי את עצמי - קוויתי שהשאלה שלי תהיה מספיקה כי לא רציתי לפרט אך אפרט בכל זאת... העניין הוא שאני סובלת מדיסוציאציה בעקבות פגיעות מיניות מרובות לאורך כל השנים שהתחילו מגיל 5. בעקבות כך אני סובלת בין היתר מדיסוציאציה שכוללת את הילדה מאז (הילדה עדיין חיה, קיימת ונושמת ויש לה חיים עצמאיים משלה). העניין הוא שיש בה כל כך הרבה זעם וכעס על כל השנים ועל כל המקרים ואין לה את השפה לבטא את כל הזעם - היא סהכ ילדה בת 5 גם מבחינה מנטלית וגם מבחינה שכלית וגם מכל הבחינות. כרגע כשקשה לה היא פונה לאלימות. היא יכולה לשבור חפצים, להרביץ, למשוך בשערות, לבעוט... אני לפעמים מוצאת את עצמי עם סמנים כחולים...
    אני מחפשת ללמד אותה טכניקות אחרות לבטא את הכעס והזעם שלה. כרגע אין לה כלים אחרים ולכן פונה למה שמכירה...
    היא גם גדלה בבית אלים מילולית שלעיתים רחוקות גלש גם לאלימות פיזית...
    אין לה את השפה להתבטא כי היא רק ילדה. השפה שלה מצומצמת לרמה של ילדה...
    אשמח אם לא תבהלי מהדברים שרשמתי ותנסי לעזור לי לעזור לה...
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרט... - תגובה

פז שפירא
    24/08/2016

הי,

אני לא נבהלת מהדברים שאת כותבת. זה נשמע מצב קשה ושאתן זקוקות לעזרה. העזרה הטובה ביותר שתוכלי לקבל היא בייעוץ אישי פנים אל פנים. לכן אני ממליצה מאוד לפנות לפסיכולוג ילדים בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה

אנונימית
    24/08/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו