עקשנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עקשנות
    רותם
    02/06/2007

שלום חדשה באתר
    ביתי בת שנה ו4 חודשים ילדה מקסימה פעילה ומבינה כל מה שמדברים איתי ומסברים לה אבל בזמן האחרון היא לא מקשיבה.דוגמא להמחשה אני מסבירה שאסור לגעת בחשמל אני יודעת שהיא מבינה אבל בכל זאת חוזרת על הפעולה לא משנה כמה פעמים הסביר או אזיז אותה ממנו היא תמשיך למה זה קורה ?ומה עושים?אותו דבר היא עושה אם הטלויזיה היא מבקשת לראות קלטת אבל כשאני שמ לה היא כל הזמן משנה ערוץ גם כשאנחנו צופים בטלויזיה אני יודעת שצריך להיות עקביים ואני עושה זאת אך לא עוזר.איך להציב גבולות ברורים להבנה?ואם בגיל כזה אפשר להשתמש בשיטות ענישה שונות כמו פינת מחשבה וכד' או שהיא קטנה מידי כדי להבין.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקשנות

שרון באומל
    03/06/2007

שלום לך.
    התנהגותה של ביתך תואמת את גילה. אם עד עכשיו היא חוותה את העולם כסובב סביבה כאשר היא כל יכולה. דוגמא לכך הינה כאשר היא בכתה, וצרכיה סופקו במעין הבנה דוממת. הדמויות המרכזיות בחייה נחוו על ידה כשלוחה שלה וכחלק ממנה. עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים שלה, היא מתחילה להבין שהאנשים הקרובים לה הם יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהם, ושהיא אינה כל יכולה. מודעות כואבת זו מביאה אותה לבדוק את גבולות יכולותיה והנפרדות שלה מהאנשים הקורבים לה.
    הייתי מציעה להציב לה גבולות, עם הסבר קצר ופשוט, תואם גיל. למשל: לא נוגעים בחשמל כי אפשר לקבל מכה חזקה. אני חושבת ששיטת "ענישה" כגון מה שהצעת: פינת חשיבה היא מצויינת. בנוסף, הייתי בד בבד נותנת לה אופציות מה כן אפשר לעשות. למשל: "אסור לקפוץ על המיטה כי היא מאוד גבוהה ואפשר ליפול, אבל בואי נקפוץ ביחד על הרצפה, זה נורא כייף".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית בילדים ונוער

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו